Érvényesítette a papírformát a BKG ellen a Kecskeméti KC

A női kosárlabda Amatőr NBI. Zöld csoportjának 18. fordulójában az utolsó helyezett BKG Príma Akadémia II-t fogadta a Kecskeméti KC. A hírös városiak esélyeshez méltó módon hamar pontot tettek a meccs végére, 84-42-re nyertek.

Az első negyedben Fekete középtávolija után már 5-0 állt az eredményjelzőn, ami megadta a meccs alaphangját. Levente ziccerével még felzárkózott 3-ra a szigetszentmiklósi együttes, de nem sokkal később már 6-tal mentek a kecskemétiek, 8-2. A vendégeknek még egyszer volt lehetősége az egyenlítésre, 10-7-nél, de nem tudtak élni vele és utána már nem is tudtak belátható távolságon belül kerülni. Az első negyedet, nagyon simán, 10-zel nyerte a Kecskemét, 19-9.

A második játékrészt sokkal jobban kezdték a szigetszentmiklósiak, egy 7-0-s futással indítottak, 19-16. A kecskemétiek viszont gyorsan összeszedték magukat, nem engedtek újabb kosarakat ellenfelüknek, egészen az utolsó percekig, akkor is csak büntetőkből tudott eredményes lenni a BKG, a KKC így gyakorlatilag pontot is tett a mérkőzés végére, hiszen ezen a szinten a 26 pontos hátrány ledolgozhatatlannak számít, 45-19.

A harmadik negyedben Bibok ziccere után már 52-19-re vezetett a Kecskemét, így a meccs további része már csak formalitás volt. A BKG mindent megpróbált, hogy mentse becsületét, küzdött a csapat, de ennek ellenére semmit nem tudott javítani teljesítményén, az utolsó etapnak 34 pontos kecskeméti vezetésnél vághattak neki a felek, 65-31.

Az utolsó játékrészben egy kicsit kiengedett a Kecskemét, így ez lett a legszorosabb negyed. Ez nyilvánvalóan már nem befolyásolta a meccs végkimenetelét, a hírös városiak nagyon simán nyerték a mérkőzést és két elvesztett meccs után visszatértek a győzelem útjára, 84-42.

Kónya Levente vezetőedző (KKC):Remekül játszottunk, mi voltunk a mérkőzés toronymagas esélyesei, ennek megfelelően sikerült teljesítenünk. Gratulálok a lányoknak a győzelemhez!

KKC – BKG Príma Akadémia II. 84-42 (19-9, 26-10, 20-12, 19-11)

Kecskemét: Milkovics 2, Viski 6, Magna 7/6, Fekete 5, Baksa 2, Urbán 3/3, Bibok 22, Tasi 8, Virág 6, Bálind 5/3, Horváth 14, Burján 4.

(Szarvas Zsombor | kesport.hu | fotó: kesport.hu – archív)

Kapcsolódó cikkek

KESPORT Médiatartalom Gyártó és Szolgáltató Kft.
error: A képet szerzői jog védi. Másolása, felhasználása engedélyköteles!