A férfi röplabda Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóját rendezik meg szerda este a Messzi István Sportcsarnokban, amely során a Kecskeméti Röplabda Club az első mérkőzésen összeszedett 3:0-s hátrányát próbálja meg kijavítani az ősi rivális Fino Kaposvár ellen. A találkozó 19 órakor kezdődik. 

Nem került könnyű helyzetbe a kupaelődöntő odavágóján a KRC, ugyanis a Kaposvár hazai pályán 3:0-ra legyőzte. Dávid Zoltán tanítványai azóta ugyanilyen arányú vereséget szenvedtek a Kazincbarcika otthonában is, így eldőlt, hogy az Extraligában nem jut a legjobb négy közé a Kecskemét, először a 2004/05-ös szezon óta. Nem él meg tehát könnyű napokat az együttes, de a Magyar Kupában még van esélye javítani, és bejutni a döntőbe. Ehhez azonban szinte hibátlan teljesítményre lesz szüksége a hírös városiaknak a szerdai, Kaposvár elleni visszavágón: csak akkor juthat tovább a Kecskemét, ha 3:0-ra vagy 3:1-re győz és az aranyjátszmát is megnyeri. 

Egy szettet tehát elveszíthet a KRC annak ellenére, hogy a somogyiak odahaza szettveszteség nélkül győztek, ugyanis a Magyar Kupában úgy szól a versenyszabályzat, hogy a 3:0-s és a 3:1-es sikerért 3 pont jár, azaz a Fino 3 egységet gyűjtött be a hazai győzelme során, és a Kecskemétnek is ennyit kell szereznie, hogy kiharcolja az aranyszettet, amely csak 3-3-as pontazonosság során következhet be.

Nem lenne példátlan a Kecskemét fordítása, amennyiben szerdán összejönne a csoda, ugyanis szinte pontosan egy évvel ezelőtt hasonló tettet hajtott végre Dávid Zoltán együttese. Akkor is 3:0-ra nyert a Kaposvár Arénában a házigazda, ám a KRC a kecskeméti visszavágón felállt, 3:0-ra nyert és az aranyszettet is behúzta. Sőt, az azelőtti idényben is fordított az ősi riválisa ellen a hírös városi gárda, igaz akkor „csak” 3:2-re nyert a Fino otthon, míg a KRC 3:1-re a második meccsen. 

Az biztos, hogy nem feltett kezekkel fognak pályára lépni a kecskemétiek a visszavágón, ám az is igaz, hogy ebben az évadban nem ment a játék számukra a Kaposvár ellen, ugyanis eddigi három meccsüket mind elbukták úgy, hogy összesen csupán egy szettet nyertek. 

Ami a Magyar Kupa elődöntőjének másik ágát illeti, ott megtörtént a fordítás. A VRCK odahaza 3:1-re nyert a Pénzügyőr ellen, amely a visszavágón 3:0-ra győzött és az aranyjátszmát is behúzta 15:11-re. Ezzel zsinórban harmadjára jutott be a döntőbe a PSE, de hogy zsinórban harmadjára is a KRC-vel fog-e találkozni a trófeáért vívott meccsen, az majd csak szerda késő este fog kiderülni. 

A kesport.hu stábjának tippje: 3:2-re győz a Kecskemét és továbbjut a Kaposvár

Dávid Zoltán vezetőedző (Kecskeméti Röplabda Club): – Eleget edzettünk, nem az edzéseken fog múlni, hogy mit csináltunk, vagy mit nem, hanem azon, hogy a játékosok felfogják, hogy még mindig van esélyünk a döntőbe jutni a kupában. Amit én látok rajtuk, az az, hogy az elmúlt fiaskók lelkileg nagyon megviselték őket. Fontos lesz, hogy mentálisan fel tudják magukat pörgetni a szerdai kupavisszavágóra, én is azon leszek, hogy ebben partner legyek és segítsem őket. Nagyon sokszor hangsúlyoztam, annak ellenére, hogy a bajnokságban nem sikerült bejutni a legjobb négybe, most mégiscsak a kupadöntőért lépünk pályára. Véresen komolyan kell vennünk, igenis van esélyünk, pláne hazai pályán, attól függetlenül, hogy az idei évad eddig nem alakult jól számunkra. Bízom abban, hogy eljut a játékosok tudatáig, hogy tulajdonképpen nem a századik helyért játszunk, hanem a Magyar Kupa döntő a tét! 

Kecskeméti Röplabda Club – Fino Kaposvár

Férfi röplabda, Magyar Kupa, elődöntő, visszavágó
2021. március 3., szerda, 19.00
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok (zárt kapus)
JV: Mezőffy Zsolt Tibor, Szabó Péter

Vélemény, hozzászólás?