Idegenben már összejött, most ideiglenes otthonában, Kiskunfélegyházán is legyőzné a Baját a Nagykőrösi Sólymok kosárlabdacsapata az NB I/B Piros-csoportjában. A találkozó szombaton 17 órakor kezdődik, a találkozót a Kesport TV élőben fogja közvetíteni! 

Óriási győzelmet aratott az előző fordulóban a Nagykőrös kosárlabdacsapata, amely a dobogóra hajtó Salgótarjánt győzte le kiélezett összecsapáson 93-90-re. Azelőtti meccse is egylabdás volt a Sólymok gárdájának, ugyanis a TF ellen idegenben nyert 82-80-ra. A hangulatra most bizonyára ebből a szemszögből nem lehet panasz az öltözőben, azonban így sem várja könnyű helyzetből a következő mérkőzését az együttes, ugyanis a vezetőedzője, Lakosa Zsolt betegség miatt nem tudott részt venni a legutóbbi edzésen, és legfrissebb információink szerint Covid-gyanú miatt egyelőre otthon tartózkodik, távol a játékosoktól. Az ő munkáját, ha szombaton nem tud a csapattal tartani, a másodedző, Kovács Sándor veheti át. 

Ami az ellenfelet illeti, sajnos a Baja is jól ismeri a koronavírust és a kór következményeit, ugyanis 2020 vége és az újév eleje úgy alakult az együttes számára, hogy a fél csapat megbetegedett, és karanténban voltak a játékosok. Összességében hasonló mérleggel áll a Baja, mint a Nagykőrös, ugyanis a bajaiak egy meccsel nyertek kevesebbet, illetve szintén egy találkozóval vannak elmaradva a vereségek számát illetően, mint a Sólymok. 

A két együttes november végén találkozott egymással utoljára, akkor Baján némi meglepetésre győzött a Nagykőrös, 87-92 lett a vége annak a jó színvonalú, szoros meccsnek. Az előző szezonban a Baja verte meg oda-vissza a Nagykőröst, most a Pest megyeiek tennék meg ugyanezt. 

A szombati találkozót a Kesport TV élőben fogja közvetíteni, illetve a mérkőzésről szöveges beszámolóval és videós összefoglalóval jelentkezünk majd!   

A kesport.hu stábjának tippje: 5 ponttal győz a Nagykőrös

Kovács Sándor másodedző (Nagykőrösi Sólymok KE): – A keretünkben nem történt változás az előző meccshez képest, szerencsére újabb sérült játékosunk nincs, illetve az új igazolásunkat, Kókai Dávidot próbáljuk még inkább beilleszteni a játékrendszerünkbe. Mindenféleképpen a győzelem a célunk szombaton! Sorsdöntő meccs lesz ez számunkra, ugyanis, ha nyerünk és a többi találkozó eredménye is kedvezően alakul számunkra, akkor akár már most bebiztosíthatjuk a playout elkerülését. Harcos és agresszív játékot várunk a csapatuntól. A Baja a pandémia miatt kéthetes leállásra kényszerült nemrégiben, majd az utóbbi időben idegenben általában egylabdás mérkőzéseket veszítettek el, ami szintén mutatja, hogy jó és veszélyes csapatról van szó. Ellenfelünk rutinos játékosokkal rendelkezik, többeknek élvonalbeli tapasztalata is van. Fontos lesz az, hogy őket kivegyük a játékból valamilyen módon, bár mindenki tudja, hogy ez nem mindig lehetséges. Úgy érzem, elég jól belaktuk a kiskunfélegyházi pályát, így hazai környezetben szeretnénk megszerezni zsinórban a harmadik sikerünket. Összességében kiélezett meccsre lehet számítani, nüanszokon múlhat a végeredmény.  

Nagykőrösi Sólymok KE – Bajai Bácska FKE

Férfi kosárlabda, NB I/B, Piros-csoport, 23. forduló
2021. március 6., szombat, 17.00
Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnok (zárt kapus)
TV: Kesport TV 
JV és MKOSZ ellenőr: Gál János, Vadász Csaba, Borgula György (Fekete László)

Vélemény, hozzászólás?