Az idei évad egyik legjobb csapatával, a Szegeddel csapott össze idegenben a Kecskemét a férfi kosárlabda NB I-ben. A találkozó a harmadik negyedben úgy tűnt, hogy eldőlt, ám nagy mélységekből felállt a KTE, hosszabbításra mentette a meccset, amely egészen a negyedik hosszabbításig tartott. A maratoni hosszúságú, 60 perces meccset a Szeged nyerte.

Dzeletovic triplájával indult a találkozó, amire a kecskemétiek csapatkapitánya, Wittmann válaszolt duplával. Dzeletovic újabb pontjaival és Dickey középtávolijával kezdett ellépni a Szeged, Karahodzic ziccere után 9-4 volt az állás. A két csapat kecskeméti összecsapásán extra teljesítménnyel záró Govens szórt be egy hármast, amire a KTE fiatalja, Lukács válaszolt szintén a hárompontosvonalon túlról, 17-12. Govensnek ezen a napon is ment a játék, újabb hármasa, illetve az ex-kecskeméti Keller Iván trojkája után az első negyed végén már kétszámjegyű előnyt birtokolt a házigazda, 30-19.

Jaramaz sikeres büntetőivel indult a második felvonás, és Thomas kosarával tízen belül tartotta magát a Kecskemét, egészen Kerpel-Fronius Gáspár hármasáig és egy 7-0-s szegedi futásig, 42-26-nál Váradi Kornél kért időt. Majdnem négy percen keresztül nem tudott kosarat dobni a lila-fehér együttes, ezt Wittmann három büntetője és Dramicanin középtávolija szakította meg, majd a félidőt Bognár zsinórban szerzett négy pontja zárta le, 46-32.  

Thomas és Govens kosárváltásával indult a második félidő, majd nagyon beragadt Váradi-legénysége, 10-0-s futással használta ki ezt a Szeged, ebben a három percben több triplát is elsüllyesztett a csongrádi csapat, és már 61-37 volt az eredmény. Kucsera és Jaramaz kosarai törték meg a rossz kecskeméti szériát, utóbbi triplája után visszajött húszon belülre a KTE. 64-46-nál zárult a harmadik etap.

Ki gondolta volna ekkor, hogy a meccs még nem ért véget. Hát olyannyira nem, hogy mint később kiderült, 30 perc után még csak a fele telt el… Óriási futásba kezdett a Kecskemét, amely hősiesen küzdött, egy pillanatra sem adta fel az ellen a Szeged ellen, amely többek között oda-vissza megverte az Albát. Dramicanin kétpontosával, Thomas faulttal együtt szerzett kosarával, majd a légiós hárompontosával először tízre, majd szintén Thomas ziccerével azon belülre is feljött a KTE. Itt azonban nem álltak meg a hírös városiak, Dramicanin volt a hős, aki a végjátékban három kulcsfontosságú hármast szórt be. Hiába a túloldalon Govens szép, visszalépős kosara, a KTE Dramicanin hármasával egyenlített, 73-73. 

Jöhetett a hosszabbítás! 

Keller ziccerével indult az első hosszabbítás, majd Thomas és Jaramaz pontjaival először a mérkőzésen a Kecskemét vezetett. Karahodzic remek palánk alatti megoldása után már hárommal ment a KTE, de Govens rögtön beszórt egy hármast. Végül úgy tűnt, meg is nyerheti a meccset Váradi együttese, ugyanis 10 másodperccel a vége előtt Thomas kétpontosával a vendégek álltak jobban, ám Brown dudaszós kosara megmentette a Szegedet, 85-85, a csapatok pedig felkészülhettek a második hosszabbításra. 

Jaramaz zsinórban szerzett öt pontjával és Wittmann triplájával indult ez a játékrész, mellyel már 85-93-as állást mutatott az eredményjelző, ekkor a Szeged volt hasonlóan nagy bajban, mint a KTE a harmadik negyed tájékán, ám Srecko Sekulovic fiai megrázták magukat, Brown és Govens pontjaival visszajöttek, Keller hármasával a vezetést is átvették, de Thomas a végén egalizált fantasztikus betörése után, 99-99. 

A harmadik hosszabbítás a már fáradó Karahodzic helyére a pályára lépő Horti centermegoldásával indult, ebben az etapban is a hírös városiak voltak végig előrébb, Dramicanin a negyedik hármasát dobta be, ám Brown megint visszahúzta a mélységből csapatát, majd Dzeletovic is bevert egy hármast, amivel egy pont volt a hazai előny. Dramicanin fontos két büntetőt értékesített, majd a Szeged kulcsjátékosa, Brown is odaállhatott a büntetővonalra, ám egyet kihagyott, 111-111-nél jöhetett a negyedik hosszabbítás. 

Ezzel már az 55. és a 60. perc közötti szakasz kezdődött meg a meccsen, kis túlzással a Kecskemét busza már hazaérhetett volna, ha a rendes játékidőben véget ér az összecsapás. A KTE tűnt fáradtabbnak, Dzeletovic és Govens és Kerpel-Fronius Balázs révén egymás után három triplát jegyzett a Szedeák, amivel végérvényesen is eldöntötte a meccset. A maratoni hosszúságú, emlékezetes meccs 122-116-tal ért véget.

Váradi Kornél vezetőedző (Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét): – Az első félidőben puhák voltunk. A második negyedben már jobb volt a védekezésünk, akkor a támadásunk még nem javult fel, majd a nagyszünet után megmutattuk, hogy mi az a karakter, ami bennünk megvan. Nagy mélységből álltunk fel, küzdöttünk, visszajöttünk a meccsbe, ez büszkeséggel tölt el minket. Sajnos a hosszabbítás olyan volt, mint az egész bajnoki szezon, egy igazi hullámvasút. Nem volt szerencsénk a ráadásban, a Szeged mindig tudott olyan kapaszkodót találni, amivel előrébb tudott lépni nálunk. Nincs sok időnk a következő, Falco elleni mérkőzésig. Van mire alapoznunk és építkeznünk. 

Naturtex-SZTE-Szedeák – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 122 – 116 (30 – 19, 16 – 14, 18 – 13, 9 – 27, 12 – 12, 14 – 14, 12 – 12, 11 – 5) – négy hosszabbítás után 

Férfi kosárlabda, NB I/A, 26. forduló
2021. március 6., szombat, 18.00
Szeged, Városi Sportcsarnok (zárt kapus)
JV és MKOSZ ellenőr: Benczur Tamás, Goda László, Pozsonyi László (Farkas János)

Szeged: Govens 25/12, Dzeletovic 25/15, Dickey 15, Kerpel-Fronius G. 3, Brown 23/9. Csere: Kerpel-Fronius B. 9/9, Keller I. 13/9, Bognár K. 9/3, Olasz -, Mayer. Edző: Srecko Sekulovic

Kecskemét: Thomas 20/3, Wittmann 18/9, Derasimovic 9, Kucsera 2, Karahodzic 13. Csere: Jaramaz 23/6, Dramicanin 23/12, Horti 5, Lukács 3/3. Edző: Váradi Kornél

(Vizi Zalán | kesport.hu | fotó: kesport.hu – archív)

Vélemény, hozzászólás?