Vasárnap délután a kiesés elől menekülő Vác gárdáját fogadta a Széktói Stadionban a KTE HUFBAU labdarúgócsapata az NB III. Közép-csoportjának 23. fordulójában. Az első félidőben vezetést szerzett a Kecskemét, ám a második játékrész első perceiben érthetetlen kiállítást kapott Tóth Dániel, majd pár perccel később az így emberelőnybe kerülő Vác egy potyagóllal ki tudott egyenlíteni, 1-1.  

A találkozó jó iramban kezdődött, rögtön a harmadik percben nagy lehetőséghez jutott a Kecskemét. Tóth Dániel kapott remek kiugratást, a Vác lesreállítása nem sikerült, a támadó egészen az ötösig vihette a labdát, egy védőt sikerült elfektetnie, végül a bepasszt választotta a lövés helyett, ami nem volt pontos, így megúszták a vendégek. A Vácnak csak apróbb lehetőségei voltak, inkább kontrákra rendezkedett be Csank János együttese. Pár perccel később megszerezhette volna a vezető találatot a KTE, Puskás Gábor remek beadását Constantinescu továbbította a kapu felé, de Halasi Péter bravúrral hárítani tudott. A 34. percben csak megszületett az első gól, a középhátvéd Gál Szabolcs tűnt fel a váci kapu előtt, Halasi elhúzta a lábát, amiért járt a jogos büntető. A labda mögé szokás szerint Károly Bálint állt, aki a jobb felső sarkot választotta, 1-0. A szünetig több találat már nem esett, így a hazaiak vonulhattak előnnyel a félidőre. 

A második játékrész hihetetlen jelentsorokkal vette kezdetét, amely az egész meccset végül merőben befolyásolta. Egy oldalsó bedobáshoz állt oda Jakab Dávid, aki átengedte az elvégzés lehetőségét Grünwald Attilának. Végül a balhátvéd úgy döntött, hogy Tóth Dániel végezze el a bedobást, mert ő képes szöglettel felérő nagybedobásra, azonban a játékvezető megelégelte, hogy a KTE nem végezte el időben a bedobást, és a már sárga lapos Tóthot büntette, aki így a második figyelmeztetésével mehetett zuhanyozni. Ezt követően – érthető módon – percekig a padlón volt a hírös városi alakulat, amit ki tudott használni a Vác. Magos Mátyás a tizenhatosról engedett meg egy gyenge lövést, Lékai Soma azonban bevédte, 1-1. Nagyjából negyedóra alatt kilábalt a gödörből a Kecskemét, emberhátrányban is átvette az irányítást, majd gólig is eljutott, miután Constantinescu középre tett labdáját Jakab lőtte a kapuba, azonban a bíró nem adta meg a találatot, mert megítélése szerint a beadás előtt a játékszer elhagyta az alapvonalat. Megkérdőjelezhető döntés volt ez is. Ezután az újabb gólhoz Gál volt a legközelebb, aki egy beadás után a kapu előtt nagyot ollózott, ám Halasi kitornászta a szépségdíjas lövést. A végén távoli lövésekkel próbálkozott Gombos Zsolt csapata, de a második gól nem jött meg, maradt az 1-1-es döntetlen.

A két csapat közös története során ez volt az ötödik döntetlen, mindegyik 1-1-el zárult. 

Gombos Zsolt vezetőedző (KTE HUFBAU): – Az első félidőben háromvédős rendszerben játszottunk, ez nem nagyon ült, de ennek ellenére domináltunk és megszereztük a vezetést. A második játékrészre – alkalmazkodva az ellenfélhez – váltottunk, visszaálltunk a négyvédős szisztémára. Ezután jött a kiállítás, hosszú ideje vagyok a futballban, de nem emlékszem olyanra, hogy valakit sárga lappal büntessen a játékvezető olyan szituációban, mint Tóth Dánielt, pláne nem második sárgával. Nem is értettem. A második félidőt így végig emberhátrányban kellett lejátszanunk, majd a piros után kaptunk rögtön egy gólt egyéni hibából. A Vácnak volt pár perce, amikor nyomott, de utána kiegyenesedtünk, mindent megtettünk a győzelemért. Rúgtunk egy szabályos gólt, amit nem adott meg a bíró, de a cserejátékosok ott melegítettek az alapvonalon, ők is látták, hogy nem ment ki a labda. Ma ilyen játékvezetés volt, meg kell védenem a játékosaimat, mert most nem biztos, hogy százszázalékig csak rajtunk múlott, hogy megszerezhetjük-e a három pontot.  

Csank János szakmai igazgató (Vác FC): – Természetesen befolyásolta a meccset a kiállítás. Vannak ilyen meccsek, a futball ilyen, hogy néha vannak furcsa jelenetsorok, amik hol így, hol úgy befolyásolják a történéseket. A kiállítás nem hozott számunkra annyi pluszt, mint amennyit vártam volna. Sajnos nem vagyunk olyan állapotban még, hogy az ilyen lehetőségeket kellőképpen kihasználjuk. Sok kontralehetőségünk volt, amit a régi Vác végig vitt volna, mi most a félpályánál rendre elakadtunk. Ennek ellenére jó meccs volt, mindkét csapat lehetőségeihez mérten mindent megtett a sikerét, összességében elégedett vagyok!  

KTE HUFBAU – Vác FC 1 – 1 (1 – 0)

Labdarúgás, NB III. Közép-csoport, 23. forduló
2021. március 7., vasárnap, 14.30
Kecskemét, Széktói Stadion (zárt kapus)
TV: Kesport TV
JV: Dobai János
Asszisztensek: Zahorecz Roland, Varga Levente

Kecskemét: Lékai – Grünwald, Károly, Tóth D., Szalai G. (Asztalos 86.), Koszó, Vágó, Puskás G., Jakab, Constantinescu (Lukács 80.), Gál. 

Vác: Halasi – Kasza, Koval, Lukács K. (Rusvay 89.), Szalánszki (Vén 73.), Sóron (Torda 89.), Magos (Nagy Z. 77.), Sorecz, Nagy G., Zámbó, Gergely. 

Gólszerzők: Károly (34. – tizenegyesből), ill. Magos (55.)

Sárga lapok: Tóth D. (28., 49.), Vágó (39.) Jakab (91.) ill. Szalánszki (19.) 

Piros lap: Tóth D. (49. – második sárgával)

(Vizi Zalán | kesport.hu)

Vélemény, hozzászólás?