A bajnoki címvédő, BL-résztvevő Falco gárdája látogat majd kedden a Messzi István Sportcsarnokba a férfi kosárlabda NB I-ben. A Kecskemét számára már csak minimális esély kínálkozik a legjobb nyolcba jutásra. 

Az előző két fordulóban két fájó vereséget szenvedett el a Kecskemét kosárlabdacsapata. Előbb a szakmai stáb három tagját, közte a vezetőedzőt, Váradi Kornélt kellett nélkülöznie az együttesnek, és úgy szenvedett vereséget a Sopron ellen hazai pályán, majd Szegeden küzdött nagyot az utolsó leheletéig a KTE, végül a négyszeri hosszabbítást hozó találkozó a Szedeák győzelmét hozta. (Egyébként legutóbb öt éve volt négyszeri hosszabbításos mérkőzés a magyar élvonalban, akkor a MAFC 123-121-re győzte le a Nyíregyházát.)

Így jelen állás szerint, három fordulóval az alapszakasz vége előtt kilenc győzelmet és tizennégy vereséget számlálnak a lila-fehérek. A legjobb nyolcba jutásról szinte már le is mondhat a gárda, ugyanis a nyolcadik helyen álló Sopronnak már tizenkettő sikere van, ráadásul az egymás elleni eredménye is jobb a Kecskemét ellen. Csupán abban reménykedhetnek még a hírös városiak, hogy a tizenegy győzelmes Körmend a hátralévő öt meccsét egyaránt elveszíti. Erre még úgy is kevés az esély, hogy ebből kétszer a Szombathellyel fog megmérkőzni a vasi alakulat.  

A kecskemétiek egyébként pont a Falcóval fognak farkasszemet nézni a következő fordulóban, kedden. A szombathelyiek meglepő módon a válogatott szünet óta még nem tudtak győzni, előbb a Paks tudta bevenni az Aréna Savariát, majd Debrecenben kapott ki Gasper Okorn együttese. Zsinórban két bajnokit decemberben már elveszített a Falco, ám arra nagyon rég volt példa, hogy egymást követő három magyar bajnoki találkozón alulmaradjanak a sárga-feketék. Utoljára még 2016 október 22. és november 12. között került sor ilyenre, amikor az akkori alapszakaszban a Szolnoktól, a Szedeáktól és a PVSK-tól kaptak ki zsinórban. Ha a KTE kedden bravúrt aratna, akkor ez a majd’ ötéves sorozat megszakadna. 

Ami a két csapat őszi meccsét illeti, akkor három negyeden keresztül végig szoros volt a csata, egállal fordultak a záró tíz percre a csapatok, ekkor aztán kijött a különbség a címvédő javára, végül 88-68-ra győzött a Falco. A Kecskemét utoljára 2018 áprilisában tudta két vállra fektetni a szombathelyieket, akkor hazai pályán 93-88-ra nyert a KTE.  

A keddi találkozóról szöveges beszámolóval jelentkezünk majd! 

A kesport.hu stábjának tippje: 8 ponttal győz a Falco  

Váradi Kornél vezetőedző (Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét): – A hétvégi, maratoni hosszúságú mérkőzés után az elmúlt napok a rehabilitációról és a pihenésről szóltak. Emellett taktikailag felkészültünk a Falco csapatából, kielemeztük a játékukat, és az edzéseken sokat gyakoroltuk a különböző játékelemeket, melyekre a keddi meccsen majd oda kell figyelnünk. A szombathelyiek két vereségből jönnek erre a találkozóra, sok problémával küzdenek, de a bajnokot sose szabad leírni. Több olyan minőségi magyar játékosa és légiósa van az ellenfelünknek, akik bármikor képesek meccset eldönteni. Ismerve a Falco edzői stábját, ők is legalább annyira maximalisták, mint mi, minden helyzetben a legjobbra törekszenek. Nehéz mérkőzésre számítok, ahol kimondottan fontos lesz az, hogy milyen kemény lesz a védekezésünk és hogyan tudjuk majd lelassítani, kontrollálni a sárga-feketék gyors játékát. Problémáink vannak, de úgy néz ki, hogy mindenkire számíthatok majd a keddi összecsapáson. 

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

Férfi kosárlabda, NB I A, 8. fordulóból elmaradt mérkőzés
2021. március 9., kedd, 17.00
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok (zárt kapus)
JV és MKOSZ ellenőr: Praksch Péter Árpád, Minár László Balázs, Makrai Márton (Bodrogváry Iván József)

Vélemény, hozzászólás?