Kedden a bajnoki címvédő Falco gárdája látogatott a Kecskeméthez a férfi kosárlabda NB I-ben. A találkozón végig a szombathelyiek vezettek, ám a KTE nem adta könnyen a sikert, végül egylabdás meccsen 96-98-ra a vendégek győztek. 

A találkozót nem várták könnyű helyzetből a csapatok, a KTE hatmeccses nyeretlen sorozattal érkezett meg a keddi találkozóra, ráadásul az előző fordulóban négyszeri hosszabbítás után maradt alul Szegeden, míg a Falco a válogatott szünet óta kettőből kettő meccset elveszített, és ezen a napon sem léphetett pályára két kulcsembere, Benke Szilárd és Evan Bruinsma sérülés miatt. 

Karahodzic remek ziccerével kezdődött a találkozó, majd a következő támadás során a center kiváló passzt adott az üresen elhelyezkedő és így könnyű kosarat szerző Thomasnak. A szombathelyiek fiatalja, Doktor szerezte meg az első vendég pontokat a triplavonalon túlról. A kecskeméti vezetőedző, Váradi Kornél testvére, Váradi Benedek kettő plusz egyes akciója után már a Falco vezetett, majd túl a negyed felén a Falco csapatkapitánya egy triplát is beszórt, 12-17. A hazaiak majdnem három percig csak egy büntetőt tudtak értékesíteni, ám a szombathelyieknél Anderson szállította a pontokat, 13-22-nél így időt kért a Kecskemét. A játékmegszakítás után Jaramaz volt eredményes, a túloldalon erre Perl válaszolt. A negyed Karahodzic pontjaival és 24-30-as állással zárult. 

A Falco magasembere, Lake kezdte meg ziccereivel a pontgyártást a második negyedben, amivel már tízzel is mentek a sárga-feketék, de Wittmann és Derasimovic gyorsan megfelezték a hírös városiak hátrányát, 29-34. A 15. percben Váradi Benedek elsőként a mezőnyben elérte a tíz dobott pontot, Keller is betalált, de Wittmann hármasával tartotta magát a Kecskemét. Thomas zsinórban szerzett öt pontjával négy pontra is feljött a házigazda, de okos támadásokkal és szép kosarakkal nem engedte közelebb ellenfelét a Falco. A pontgazdag első félidő 46-51-gyel végződött.    

Eladott kecskeméti labdával és Perl gyorsindítást követő ziccerével indult a harmadik felvonás. Barac büntetőivel és Váradi Benedek újabb hárompontosával megint közérakta a tízet a Falco, majd a meccs addigi legnagyobb különbségénél, 50-62-nél időt kért a KTE. Dramicanin két duplájával folytatódott a találkozó, védekezésben bekeményítettek a lila-fehérek és ekkor szereztek két labdát is – annyit, amennyit előtte összesen a meccsen – és Kucsera hármasa, illetve az első tízpontos kecskeméti, Derasimovic kosara után már 61-65-öt mutatott az eredményjelző. A szombathelyiek játékára jó hatással volt Gasper Okorn időkérése, Váradi Benedek a következő percekben három támadást is jól fejezett be, ezzel már a húszat is átlépte, csapata 66-76-os előnnyel fordulhatott a záró etapra.  

Ahogy befejeződött az előző, úgy kezdődött a negyedik negyed is, méghozzá Váradi Benedek kosarával. Szegeden pár nappal ezelőtt hasonló hátrányban Dramicanin lépett elő a KTE vezéreként, a szerb most is mindent megtett, ziccerével és faulttal együtt bedobott középtávolijával megint ötre, 76-81-re zárkózott a Kecskemét. Sőt, Derasimovic triplája után már csak három volt közte. Az utolsó öt percre 83-86-tal léptek be a felek, de a Falcóra jellemző módon villámgyorsan kapcsoltak a szombathelyiek és Váradi Benedek ötödik trojkája újabb hazai időkérést eredményezett, 83-91. Dramicanin kosarával indította meg sokadik felzárkózási kísérletét a hazai együttes, majd az ő triplájával az utolsó perc 92-94-es állásnál kezdődött meg. A Szombathely előhúzta a fontos pillanatokra a tökéletes alapjátékát, Keller elzárásai, abból a jó ütemű leválásai és ziccerei eldöntötték a találkozót, mégy úgy is, hogy a végén Perl mindkét büntetőjét kihagyta, a végeredmény 96-98 lett.

A Falco két elvesztett meccs után tudott ismét győzni, míg a Kecskemét nyeretlenségi sorozata már hét meccsre nyúlik vissza. A KTE legközelebb az Oroszlány ellen lép majd pályára szombaton, ahol igyekszik visszatalálni a siker útjára. 

Váradi Kornél vezetőedző (Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét): – Gratulálok a Falco csapatának és testvéremnek, Váradi Benedeknek is gratulálnom kell, aki a nehéz helyzetben lévő csapatát extraklasszis teljesítménnyel vezette sikerre. Nehéz mit mondani egy ilyen meccs után. 72 órán belül két nagyon sok energiát elhasználó mérkőzést kellett lejátszanunk. Úgy érzem, játékosaimat nem érheti szemrehányás, hiszen az utolsó pillanatokig küzdöttek, nagyobb hátránynál sem adták fel. Egylabdás találkozóra késztettük a szombathelyieket, ám ez ma nem volt elég. Fontos lesz, hogy a következő napokban regenerálódjunk és kellőképpen felkészüljünk az Oroszlányra. Szombaton az OSE Lions ellen vissza szeretnénk térni a győzelem útjára. 

Kemal Karahodzic játékos (Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét): – Gratulálok a Falcónak! Nagyon kemény meccs volt, melyet sajnos nem sikerült megnyernünk. Rég tudtunk mérkőzést nyerni, de erre nem szabad gondolnunk, mennünk kell tovább! Már az Oroszlányra kell koncentrálnunk, és szombaton meg kell mutatnunk, hogy nem felejtettünk el győzni. 

Gasper Okorn vezetőedző (Falco-Vulcano Energia KC Szombathely): – Két rossz meccs után érkeztünk meg erre a meccsre és különösen fontos volt, hogy ma nyerjünk. Az elmúlt három mérkőzésen átlagban 95 pontot kaptunk az ellenfeleinktől, ez rengeteg. Hiába dobtunk ma is majdnem százat, a végén izgulnunk kellett, hogy meglegyen a siker. A védekezés a kulcsa mindennek, de sajnos mostanában a mi saját palánk alatti játékunk puha. Bízom benne, hogy amint rátérünk a rájátszásra, ez változni fog. Ha rendbe tudjuk tenni a védekezésünket, akkor a bajnokság hátralévő szakaszában a Falco ismét mindenkire veszélyes csapat lehet. Ezért én is és a játékosok is mindent meg fognak tenni. A mai sikerünk értékét emeli, hogy nehéz helyzetben vagyunk, hiszen két kulcsemberünk nélkül kellett pályára lépnünk. 

Kyan Anderson játékos (Falco-Vulcano Energia KC Szombathely): – Sajnos az előző két meccs nem úgy sikerült, ahogyan azt elterveztük, ezért a mai napon csakis a győzelem volt az elfogadható eredmény számunkra. Védekezésben próbáltunk meg javítani, nem feltétlen sikerült ez tökéletesen, de a lényeg, hogy sikerült győznünk! 

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 96 – 98 (24 – 30, 22 – 21, 20 – 25, 30 – 22)

Férfi kosárlabda, NB I A, 8. fordulóból elmaradt mérkőzés
2021. március 9., kedd, 17.00
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok (zárt kapus)
JV és MKOSZ ellenőr: Praksch Péter Árpád, Minár László Balázs, Makrai Márton (Bodrogváry Iván József)

Kecskemét: Thomas 11/3, Wittmann 15/6, Derasimovic 15/3, Kucsera 3/3, Karahodzic 15. Csere: Jaramaz 14/3, Lukács -, Horti 4, Dramicanin 19/6. Edző: Váradi Kornél

Falco: Váradi B. 33/15, Doktor 7/3, Anderson 13/9, Barac 10, Keller Á. 10. Csere: Lake 4, Perl 21/6, Dancsecs -, Kovács B. -. Edző: Gasper Okorn

(Vizi Zalán | kesport.hu | fotó: Kiss Tamás | kesport.hu)

Vélemény, hozzászólás?