Az idegenben idén nem túl fényesen szereplő OSE Lions gárdája látogat szombaton Kecskemétre a Messzi István Sportcsarnokba a férfi kosárlabda NB I-ben. A találkozó 17 órakor veszi kezdetét. 

Két fájó vereségen van túl a Kecskemét kosárlabdacsapata az NB I-ben. Váradi Kornél fiai előbb a dobogóra törő, idén extra teljesítményt produkáló Szeged otthonában maradtak alul négyszeri hosszabbítást hozó mérkőzésen, majd hazai pályán a regnáló bajnok ellen játszottak kiélezett meccset, melyet végül a Falco 98-96-ra megnyert. Ezekkel együtt már hét meccsnél tart a KTE nyeretlen szériája, és időközben az is eldőlt, hogy már matematikai esélye sincs a legjobb nyolcba jutni a rájátszást követően. 

Habár a legjobb nyolc már elúszott, korántsem lesz tétnélküli a hátralévő két forduló, ugyanis két olyan csapattal fog találkozni a lila-fehér együttes, amely a nyolcon kívül maradt, az Oroszlánnyal és a Jászberénnyel. Előbbi pont az utóbbi otthonában szerezte meg ebben az évadban az első bajnoki győzelmét idegenben, és az OSE rögtön a másodikat is megszerezné szombaton Kecskeméten. Ezen a két meccsen eldől majd, hogy hányadik helyen zárják a csapatok az alapszakaszt, és honnan várhatják a folytatást. 

Ami a Kecskemét és az Oroszlány közös múltját illeti, a két csapat még sosem játszott a KTE Kosárlabda Klub 2012-es megalakulása óta a Messzi István Sportcsarnokban. Oroszlányban is csak kétszer mérkőztek meg a felek, mióta az OSE Lions kiharcolta az élvonalbeli tagságát és mindkét meccset a Komárom-Esztergom megyeiek nyerték meg (67-66-ra és 82-74-re). Túlzás lenne történelminek nevezni a szombati meccset, de mégis, ha a KTE győzne, akkor a klub először könyvelhetne el sikert az oroszlányiak ellen. 

A kesport.hu stábjának tippje: 8 ponttal győz a Kecskemét

Váradi Kornél vezetőedző (Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét): – Két kemény mérkőzés van mögöttünk, előbb maratoni csatában maradtunk alul a jelenlegi harmadik helyezett otthonában, illetve a címvédő ellen is kikaptunk egylabdás meccsen. Szombaton újabb feladat vár ránk, nagyon nehéz meccsre számítok. Az Oroszlány atletikus, dinamikus, gyors kosárlabdát játszik. Fontos lesz, hogy ezt végig kontrollálni tudjuk. Az előző fordulóban az OSE megszerezte első idegenbeli győzelmét, biztos, hogy ennél többet is akarnak majd az oroszlányiak, de nekünk mindenképp az a célunk, hogy hazai környezetben legyőzzük ellenfelünket és visszatérjünk a győzelem útjára. 

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – OSE Lions

Férfi kosárlabda, NB I/A, 23. forduló
2021. március 13., szombat, 17.00
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok (zárt kapus)
JV és MKOSZ ellenőr: Kapitány Gellért, Nagy Viktor, Fodor Attila (Hartyáni Zsolt) 

Vélemény, hozzászólás?