A férfi kézilabda NBI. „B” keleti csoportjának 8. fordulójában az Optimum-Solar Békési FKC otthonába látogat a KTE-Piroska Szörp. A találkozót szombaton, 18:00-kor rendezik, Békésen a Városi Sportcsarnokban. 

A kecskemétiek kellőképp rá tudtak pihenni erre a találkozóra, hiszen az előző fordulóban elmaradt a Mezőkövesd elleni mérkőzésük. Ez nem is feltétlenül baj, ugyanis a Mezőkövesd közvetlen riválisa a hírös városiaknak, akik jelenleg nincsenek legjobb formájukban, az elmúlt két meccsük egyaránt döntetlennel végződött – bár mindkét összecsapáson a KTE volt a meccs esélyese. A kecskemétiek második helyen állnak a tabellán, öt ponttal ugyan előttük van a listavezető FTC, de néggyel kevesebb meccset játszottak és jobb a mérlegük, mint a Fradinak. Tizenegy meccséből hetet megnyert, kétszer ikszelt, kétszer kikapott Bencze József legénysége. Három fordulóval ezelőtt találkozott egymással a KTE és a Fradi, akkor a Kecskemét erődemonstrációt tartott, 36-29-re megnyerte az összecsapást. A mostani találkozón is egyértelmű esélyesek a hírös városiak, a Békés tizenegy meccsen, hat győzelmet, öt vereséget számlál és a tabella hatodik helyén állomásozik, mínusz hatos gólkülönbséggel. A házigazdák az előző fordulóban a listavezetővel mérhették össze erejüket, de nem tudták még csak megszorongatni sem a Fradit, a zöld-fehérek nagyon könnyed, tizenhárom gólos sikert arattak ellenük. A kecskemétieknél egy kulcsjátékos sem hiányzik, tehát a papírforma vendégsikert ígér.

A bajnokságban idén még nem csapott össze a  két együttes, a Liga Kupában viszont kétszer is. Mindkét találkozót a Kecskemét nyerte, hazai pályán 27-24-re, idegenben szintén 27-24-re.

A KeSport.hu tippje: 4-gyel nyer a KTE-Piroska Szörp

Bíró Balázs csapatkapitány (KTE – Piroska szörp):A Békés elleni mérkőzés nagyon fontos lesz számunkra, hiszen a legutóbbi két döntetlenünk után mindenképpen be kell gyűjtenünk a 2 pontot. Átbeszéltük házon belül, hogy mi okozta a pontvesztéseket, és újult erővel kezdtük meg a felkészülést erre a találkozóra. Beteg nincs a csapatban, 1-2 kivételtől eltekintve mindenki egészséges, így remélhetőleg teljes kerettel tudunk majd utazni. A Békés otthon erős csapat, és a múlt heti nem várt, nagy különbségű veresége miatt biztos, hogy kettőzött erővel és koncentrációval fog pályára lépni. A Liga Kupában felettük aratott sikerek nem altatnak el bennünket, tudjuk, hogy mit kell tennünk a győzelemhez és küzdeni is fogunk majd ennek eléréséért.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük