Közvetlen riválisával, a Bácsalmással csapott össze hazai pályán a Kecskeméti LC a labdarúgó megyei első osztályban. A találkozó kemény mezőnycsatát hozott, a döntetlenszagú meccset végül egy tizenegyessel és egy pontrúgást követő találattal a bácsalmásiak nyerték meg.  

A meccs első komolyabb helyzete az 5. percben volt, Szedmák húzott el a szélen, beadása pontos volt, középen Bozsik kiváló cselt mutatott be, ám lövését a bácsalmásiak kapusa, Tóth Dániel bravúrral hárította. Kicsivel később a vendégek is eljutottak a kapuig, Taci Andi szabadrúgása nem okozott gondot Bertának, majd a légiós a következő támadás során is lövőhelyzetbe került, de néhány méterről fölé vágta a labdát. A KLC hol védők mögé beívelt kiugratásokkal, hol kombinatív, kispasszos játékkal kísérletezett, míg a sötétmezesek jobbára pontrúgások után veszélyeztettek, de ziccerig nem jutottak a csapatok. A 37. percben Bertának kellett résen lennie, egy szöglet csapódott kellemetlenül a szél segítségével a kapujára, gól ebből még nem lett, de két minutummal később mégis megszerezte a vezetést a Bácsalmás. A csapatkapitány Szádeczky beadásába ért bele kézzel a hírös városiak védője, Balázs, legalábbis a játékvezető így látta, és a megítélt büntetőt Taci Andi higgadtan értékesítette, 1-0. Szinte rögtön a középkezdés után egyenlíthetett volna a KLC, de Szedmák nagy helyzetben hibázott, így a szünetre vendég előnnyel vonulhattak a felek. 

Az első félidő balszerencsésen fejeződött be, de a második is rosszul kezdődött a KLC számára. Hét perc sem telt, amikor egy szabadrúgás Lipták elé pattant, a védő csatárokat meghazudtoló mozdulattal, kapásból lőtt a hálóba, 0-2. Ezt követően kockáztatott Nagy Lajos vezetőedző, védő helyére támadót hozott be, és átállt háromvédős rendszerbe a KLC, amely rögtön helyzetekkel válaszolt a bekapott gólra, ám sem Szedmák, sem Csordás nem talált kaput ígéretes szögből. Növelte a nyomást a házigazda, de bő húsz perccel a vége előtt majdnem lezárt minden kérdést a Bácsalmás, Taci beadása csúszott le olyannyira, hogy Berta feje fölött átrepült a játékszer és a kapufa mentette meg a Kecskemétet. Végül több helyzet már nem alakult ki, így maradt a 0-2.  

A KLC tehát két riválisa, a Harta és a Kecel legyőzése után ezúttal nem tudott pontot szerezni, ráadásul a Bácsalmás ezzel a sikerével meg is előzte a tabellán a kecskemétieket. Nagy Lajos együttese legközelebb egy hét múlva az utolsó előtti Kiskunhalassal csap össze idegenben.

Nagy Lajos vezetőedző (Kecskeméti LC): – Két olyan góllal kaptunk ki, melyek elkerülhetők lettek volna. A tizenegyes szerintem jogtalan volt, míg a Bácsalmás második góljánál mi hibáztunk nagyot. A helyzetek alapján úgy érzem, hogy többet érdemeltünk volna, de lőtt gól nélkül nehéz bármit is elérni. Ma gyengébben játszottunk, mint az elmúlt két meccsen, melyeket megnyertünk. Gratulálok az ellenfelünknek a sikerhez!  

Teslic Igor vezetőedző (Bácsalmási PVSE): – Nagy csatán vagyunk túl, de erre számítottunk is, hiszen már ősszel is mondtam, hogy a KLC a bajnokság egyik legveszélyesebb csapata. Férfias küzdelem alakult ki a pályán, nagyon örülök, hogy ebből mi jöttünk ki győztesen. Az elmúlt időszakban visszaestünk a tabellán, így ez a siker kellett már nekünk. Remélem, hogy ez kellő lendületet fog nekünk adni, mert olyan széria előtt állunk, amely során több nyerhető meccsünk is lesz. Gratulálok a csapatomnak a sikerhez, és a kecskemétieknek további sok sikert kívánunk!

Kecskeméti LC – Bácsalmási PVSE 0 – 2 (0 – 1)

Férfi labdarúgás, Megyei I., 19. forduló
2021. március 13., szombat, 14.30
Kecskemét, Széktói Stadion (zárt kapus)
JV: Sebestyén László
Asszisztensek: Farkas Attila, Rosta Kevin

KLC: Berta – Csordás, Balázs (Gaál 54.), Sutus-Juhász, Varga, Patvaros, Szedmák (Mányoki 63.), Szűcs, Keresztes, Kőrös, Bozsik (Tóth K. 74.).  

Bácsalmás: Tóth D. – Lipták (Plichta 64.), Zmukic (Szabó A. 75.), Zsoldos, Körmöci, Szádeczky, Valez (Princz 82.), Figura (Benkő 72.), Taci, Hajrulovic, Bálint (Snyehola 86.). 

Gólszerzők: Taci (37. – tizenegyesből), Lipták (52.)

Sárga lapok: Keresztes (12.), ill. Zsoldos (32.), Taci (44.)

(Vizi Zalán | kesport.hu | fotó: Tóth Csaba | kesport.hu)

Vélemény, hozzászólás?