Szombaton az Oroszlánnyal csapott össze hazai pályán a Kecskemét a férfi kosárlabda NB I-ben. A találkozó rendkívül szorosan alakult, végül az utolsó öt percben jobban jött ki a lépés az érezhetően frissebb állapotban lévő OSE csapatának, így a vendégek győztek (82-86).  

Az OSE ebben az évadban nem teljesített jól otthonától távol, pont az előző fordulóban szerezte meg az első győzelmét idegenben a sereghajtó Jászberény otthonában, míg a KTE hét meccs óta nem tudott győzni, így a szombati találkozó mindkét fél számára – még úgy is, hogy a legjobb nyolcba már egyikük se juthat be – igencsak fontos volt. 

A meccs első kosarát az oroszlányiak fiatalja, Anda szerezte, amire a túloldalon a másik magasember, Karahodzic válaszolt. A szerb-magyar center a következő támadás során is eredményes volt, ám ezután az oroszlányiaknál három amerikai, Bailey, Abell és Washington is beköszönt. Wittmann és Kucsera hármasaival azonban a negyed felénél a hazaiak vezettek, 10-9. Az OSE légiósai rendkívül dinamikusan támadták a KTE gyűrűjét, de több ziccerük is kimaradt, így a fór – Thomas és Karahodzic kosaraival – maradt a Kecskemétnél. Lukács nagyszerű triplájával már 20-14 volt az állás, de az OSE Garamvölgyi és Anderson vezérletével és 6-0-s futással felzárkózott. A negyed Karahodzic zsákolásával zárult, 24-22.    

Ahogy az előző befejeződött, a második felvonás úgy kezdődött, Karahodzic talált a gyűrűbe, de Washington zsinórban szerzett négy pontjával egalizáltak a vendégek, 26-26. Dramicanin triplájával gyorsan visszavette az előnyt a KTE, majd Wittmann is távolról célzott pontosan, de az OSE a kicsit nagyobb hátrányát megint hamar elolvasztotta, 32-32-nél Váradi Kornél kért időt.  A játékmegszakítás kizökkentette a ritmusból a vendégsereget, amely három percig nem tudott kosarat dobni, bár ez idő alatt a hírös városiak is csak három egységet tettek fel a táblára. Két perc volt hátra a nagyszünetig, amikor újra beindultak a csapatok, már ami a pontszerzést illeti, Karahodzic ziccerére Garamvölgyi válaszolt, majd Lukács dobott triplát. Az első félidő Thomas ziccerével zárult le, 46-43-as állásnál vonulhattak öltözőbe a csapatok. 

Két negyed után a Kecskemét csupán 12 pontot ért el a festékből, ezzel szemben az oroszlányiak 32-t, ám mégis Váradi csapata vezetett, köszönhetően annak, hogy öttel több hármast és nyolccal több sikeres büntetőt jegyzett, mint az OSE.

Washington pontos büntetőivel indult a harmadik felvonás, az amerikai ezután a triplavonalon túlról is betalált. A kecskemétieknél Derasimovic dobott ziccert a remek betörése után, illetve Dramicanin is elsüllyesztett egy triplát, majd három büntetőjét is értékesítette a szerb, 54-48. Ekkor birtokolta az addigi legnagyobb fórját a házigazda, innen két pontra jött fel az OSE, de Horti ziccere és Jaramaz triplája után megint elléptek a lila-fehérek, 61-54. Két triplával kezdte meg újabb felzárkózását az Oroszlány, de egy Jaramaz-hármassal tartotta előnyét a KTE. Ebben a negyedben mindkét gárda 19 pontig jutott, 65-62.      

Csak úgy, mint a harmadik, az utolsó játékrész is Washington két büntetőjével kezdődött, illetve Bailey jó befutása és könnyű kosara után már a vendégek álltak jobban, 65-66. Ezekben a percekben folyamatosan változott, hogy melyik csapat vezet, kettesre kettessel, triplára triplával válaszoltak a másiknak a felek. Illés egymás után két hárompontost vert be, valamint Bailey zsákolt hatalmasat, 73-76-nál, öt perccel a vége előtt időt kért a KTE. Váradi Kornélnak két perccel később megint így kellett tennie, ugyanis Morgan és Washington is fontos pontokat szerzett az oroszlányiaktól. 1 perc 48 másodperc volt hátra, amikor 75-82 volt az állás, Thomas ziccere adott némi reményt a kecskeméti fordításra, de az utolsó percben Jaramaz eladott labdája mindent eldöntött, a vége 82-86 lett.    

A lila-fehérek ezzel a vereségükkel már nyolcmeccses nyeretlen száriánál tartanak. Az alapszakaszból már csak egy mérkőzése van hátra a Kecskemétnek, Jászberénybe fog látogatni az együttes március 27-én. Hogy addig ne essen ki a meccsritmusból, jövő héten edzőmérkőzés vár majd a KTE-re a Szeged ellen.  

Váradi Kornél vezetőedző (Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét): – Gratulálok az OSE csapatának a győzelemhez! Keményen megdolgozott ellenfelünk ezért a sikerért. Érezhető volt, hogy frissebben érkeztek meg erre a találkozóra az oroszlányiak, mint mi. A 17 eladott labdánk döntően befolyásolta a mérkőzést. Dolgoznunk kell tovább, hogy mihamarabb visszataláljunk a helyes útra. 

Nemanja Jaramaz játékos (Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét): – Nagyon csalódott vagyok, hogy veszítettünk. Nehéz heteken vagyunk túl. Volt, amikor az edzőnk nélkül kellett játszanunk, jó csapat ellen kaptunk ki négyszeri hosszabbítás után, a címvédő ellen is egylabdás meccset játszottunk. Most az Oroszlány vert meg bennünket. A végjátékban okosabb döntéseket hoztak a vendégek, több kulcstámadásunkat elkapkodtuk. Hullámvölgyben vagyunk, de remélem ebből mihamarabb kilábalunk!

Sebastjan Krasovec (OSE Lions): – Gratulálok a játékosaimnak a sikerhez! Remek ellenfélhez látogattunk a mai napon, a Kecskemét nagyon tapasztalt játékosokból áll, akik okos kosárlabdát játszanak. Nem kezdődött számunkra a legjobban ez a mérkőzés, az első félidőben nagyon rosszul dobtuk a hármasokat. A fordulást követően ez változott és hat triplát is bedobtunk a harmadik és a negyedik negyedben. Hullámzó meccs volt, de döntő volt, hogy a végén mi fordulhattunk hétpontos előnnyel az utolsó percekre. Lélektanilag fontos sikert arattunk közvetlen riválisunk otthonában. Ezt a jó szériát folytatnunk kell, és az alapszakasz után is így kell majd játszanunk.   

Adrio Ramone Bailey játékos (OSE Lions): – A kulcsa az volt a sikerünknek, hogy betartottuk a vezetőedzőnk kéréseit, és rá tudtuk erőltetni ellenfelünkre a gyors, dinamikus játékunkat. Érzésem szerint több energiát tudtunk felvinni a pályára, mint a hazai együttes. Nagyon örülünk ennek a győzelemnek! 

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – OSE Lions 82 – 86 (24 – 22, 22 – 21, 19 – 19, 17 – 24)

Férfi kosárlabda, NB I/A, 23. forduló
2021. március 13., szombat, 17.00
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok (zárt kapus)
JV és MKOSZ ellenőr: Kapitány Gellért, Nagy Viktor, Fodor Attila (Hartyáni Zsolt) 

KTE: Thomas 10, Wittmann 6/6, Djeraszimovics 5/3, Kucsera 3/3, Karahodzsics 19. Csere: Jaramaz 13/3, Horti 7, Dramicsanin 13/9, Lukács 6/6. Edző: Váradi Kornél

OSE: Anderson 9, Washington 22/3, Abell 12/6, Anda 4, Bailey 19/3. Csere: Morgan 4, Garamvölgyi 5/3, Illés 11/9, Kucsora. Edző: Sebastjan Krasovec

(Vizi Zalán | kesport.hu | fotó: Tóth Csaba | kesport.hu)

Vélemény, hozzászólás?