A férfi kézilabda NBI ,,B” keleti csoportjának nyolcadik fordulójában az Optimum-Solar Békési FKC otthonába látogatott a KTE-Piroska Szörp. A találkozón nem történt meglepetés, simán nyerte a meccset a hírös városi alakulat, 32-21-re. 

A Békés szerzett vezetést a találkozón, rögtön az első támadás után, Dénes mattolta Szélt, 1-0. Másfél percet kellett várni az egyenlítő találatra, Simon volt eredményes kecskeméti részről, 1-1. A nyolcadik minutumban vezetett először a mérkőzés folyamán a vendég együttes, Berkes és Füstös dobott egy-egy gólt, 2-3. Emberhátrányba került a Kecskemét, de ezt a Békés nem tudta kihasználni, a KTE tovább növelte góljainak számát, egy 8-0-s futással 11-2-re módosította az állást.  A hazaiak nem is nagyon tudtak közelebb zárkózni, így gyakorlatilag már az első félidőben eldöntötte az összecsapást a Kecskemét, 7-17. 

A másodi etap ugyanott folytatódott tovább, ahol az előző abbamaradt. A kecskemétiek egy pillanatra sem álltak le, futószalagon dolgozták ki a helyzeteket, aminek nagy részét be is tudták lőni. Tizenöt perccel a vége előtt került a legközelebb a Békés a KTE-hez, Árpási révén hatra csökkent a kecskemétiek előnye, 19-25. Ennél közelebb viszont már nem engedte magához a Kecskemét a házigazdát, a Békés még három, míg a kecskemétiek hat további találatot jegyeztek a találkozón. A KTE-Piroska Szörp két döntetlen után tudott újra nyerni, nagyon magabiztosan, 32-21-re legyőzték a békésieket, három pontra megközelítve a listavezető Ferencvárost. 

Bencze József vezetőedző (KTE): – Nagyon örülök neki, hogy ilyen teljesítménnyel tudtunk nyerni a Békés ellen. Ellenfelünk nem tudott kiállni teljes kerettel, de úgy gondolom, ez nem von le semmit az érdemeinkből, minden gratulációt megérdemelnek a srácok!

Optimum-Solar Békési FKC – KTE-Piroska szörp 21-32 (7-17)

Kecskeméti gólszerzők: Simon 3, Tóth 5, Horváth 2, Csordás 1, Füstös 7, Országh 6, Kátai 1, Berkes 4, Mazák 1, Szrnka 2

Büntető: 4/4 ill.,  3/1

Kiállítás 2 perc ill., 10 perc

(Szarvas Zsombor | kesport.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük