A Női kosárlabda Amatőr NBI. ‘Zöld’ csoportjának huszadik fordulójában a fővárosi Törekvés SE-t fogadta hazai pályán a Kecskeméti KC. Izgalmas küzdelmet hozott a mérkőzés, amelyből végül a vendégek kerültek ki győztesen, 69-67-re nyertek. 

Az első etapban a vendég együttes szerezte meg az első pontokat Svábi révén, melyre Bibok válaszolt rögtön, 2-2. Védekezésben egyik csapat sem muzsikált túl jól, támadásban viszont extrát hozott mindkét együttes. Ennek köszönhetően nem tudtak elmozdulni egymás mellől a felek, 21-21-nél ért véget az első negyed. 

A második játékrészben a kecskemétiek voltak először eredményesek, Bibok dobott be egy ziccert, 23-21. Aztán Strbik büntetőjével és Darázsi triplájával gyorsan fordítani tudott a fővárosi egyesület, 23-25. Egy újabb kosárra két percig kellett várni, Magna értékesített egy közelit, 25-25. A második etap hasonlóan alakult, mint az első, jól dobtak a csapatok, így végig fej-fej mellett haladtak. Az utolsó másodpercekben elhúzott néggyel a Törekvés, de Horváth a dudaszó előtt még elsüllyesztett egy triplát, így egyre csökkent a Kecskemét hátránya a nagyszünet előtt, 37-38. 

A második félidőben zsinórban született három hármas is, kettő a vendégeknél, egy a hazaiaknál, 40-44. Az első perc végén még Darázsi dobott be egy ziccert, így már hattal mentek a fővárosiak, 40-46. A kecskemétiek rövid időn belül egyenlíteni tudtak, Burján és Bibok révén, fordítaniuk viszont nem sikerült, Szilvási és Dobos újra előnyhöz juttatta a Törekvést, 46-49. A végjátékig vezettek a vendégek, aztán Horváth értékesített egy kőzéptávolit, majd Magna is bevágott egy kettest,  53-50. Az utolsó minutumban rákapcsoltak a vendégek, végül ők várhatták jobb helyzetből az utolsó felvonást, 53-56. 

Az utolsó negyed elején nagyon úgy tűnt, hogy elfáradtak a vendégek, többször is gyermeteg hibákat vétettek, amit ki is használt a Kecskemét és fordítani tudott, 63-60. Két perccel a vége előtt aztán megint magához ragadta a vezetést a Törekvés, 65-68. Több támadás is lement anélkül, hogy kosarat szerzett volna valamelyik csapat, majd harminc másodperccel a vége előtt jött Fekete és bedobott egy közelit, izgalmassá téve a mérkőzés végét, 67-68. Ezt követően Szilvási jutott büntetőhöz, de nem bírta a nyomást, az egyiket elhibázta, 67-69, ami azt jelentette, hogy egy triplával nyerhetne is a KKC. Ez viszont nem következett be, Horváth vállalta magára a terhet, de távoli kísérlete nem landolt a gyűrűben, így a vendégek örülhettek, nem jött össze zsinórban harmadik győzelme a KKC-nak, 69-67-re kikapott a házigazda.

Kónya Levente vezetőedző (KKC):Mindent megtettünk a győzelemért, az utolsó másodpercekig nagyon szoros volt a találkozó, de sajnos nem sikerült nyernünk. A lányok teljesítményére nem lehet panasz, megyünk tovább, megpróbálunk javítani a következő meccsünkön.

KKC – Törekvés SE 67-69 (21-21, 16-17, 16-18, 14-13)

A Kecskemét pontszerzői: Fekete 7/3, Tasi 8/6, Horváth 18/6, Burján 12, Bibok 12, Kiss 3/3, Magna 7/3

(Szarvas Zsombor | kesport.hu | fotó: kesport.hu – archív)

Vélemény, hozzászólás?