A DEAC gárdájával fog megmérkőzni péntek este a KTE-Piroska Szörp a férfi kézilabda NB I/B Keleti-csoportjának 16. fordulójában. A fontos bajnoki mérkőzést a Kesport TV élőben fogja közvetíteni, kezdés 19 órakor. 

A bajnokságban két döntetlen után az előző fordulóban visszatért a győzelmi útra a KTE kézilabdacsapata, ugyanis a Békés otthonában nyert rendkívül simán, 32-21-re. Igaz, a békésiek keretéből többen hiányoztak, ám a nehéz pályát így is könnyedén vette be a kecskeméti sereg, és ez mindenképpen bizakodásra adhat okot a folytatást illetően. Ezzel együtt a hírös városi alakulat a vesztett pontok tekintetében a Pick Szeged U22-es csapatával holtversenyben vezeti a tabellát. Ha szigorúan az eddig megszerzett pontokat vesszük figyelembe, akkor Bencze József együttese jelenleg a második helyen áll az FTC U22 mögött. A KTE egyébként nehéz széria előtt áll, ugyanis a DEAC elleni meccs után a Mizse elleni megyei „El Clásico” fog következni, majd a Pick Szeged U22 és a Vecsés otthonába látogat majd. 

Az első feladat tehát a DEAC elleni bajnoki lesz. Ősszel sikerült Debrecenben győznie a Kecskemétnek, akkor a félidei döntetlen után a második játékrészben magabiztos játékkal darálta be a vírus miatt kissé megtépázott cívis városi gárdát a KTE. Most az akkor hiányzó játékosok ott lesznek a mérkőzésen, így nem vár könnyű meccs Bíró Balázsékra, de hazai pályán mindenképpen a győzelem lenne az elfogadható eredmény a bajnoki címre törő együttestől. 

Ami a debrecenieket illeti, a nyolcadik helyen áll a táblázaton az együttesük, tizenegy meccsükből négyet nyertek meg, kettő döntetlen és öt vereség mellett. A DEAC utoljára még 2018 szeptemberében tudott Kecskeméten győzni (26-27), azóta nem is találkoztak a hírös városban a felek, míg az azóta lejátszott két debreceni meccsük egyaránt KTE-sikerrel ért véget. 

A pénteki rangadót a Kesport TV élőben fogja közvetíteni, illetve a mérkőzésről szöveges beszámolóval, képgalériával és videós összefoglalóval jelentkezünk majd! 

A kesport.hu stábjának tippje: Négy góllal győz a Kecskemét

Bencze József vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): – A pénteki meccsen a jó védekezésünk lesz a kulcs, amellyel meg kell majd törnünk a ellenfelünk kiváló támadójátékát. Komoly védelemmel is rendelkezik a DEAC, ezért fontos lesz, hogy úgy játszunk támadásban is, mint tettük azt Békésen. Szükségünk lesz a maximális koncentrációra. Azt gondolom, kiélezett találkozóra lehet számítani. Az őszi meccsünk során a debreceniek csapatából többen hiányoztak, biztos, hogy most revansot akarnak venni, de számunkra csakis a győzelem lehet a cél. 

KTE-Piroska Szörp – DEAC NK KFT

Férfi kézilabda, NB I/B Keleti-csoport, 16. forduló
2021. március 19., péntek, 19.00
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok (zárt kapus)
TV: Kesport TV
JV: Budai-Bock Krisztián, Wenzel Tamás

Vélemény, hozzászólás?