Péntek este a DEAC gárdáját fogadta a KTE-Piroska Szörp a férfi kézilabda NB I/B Keleti-csoportjának 16. fordulójában. A találkozó hasonlóan alakult, mint a két együttes őszi mérkőzése, akkor is és most is 25-19-re győzött a Kecskemét.  

A találkozó Csordás góljával indult, majd a kecskemétiek másik szélsője, Berkes is betalált. A DEAC második legeredményesebb játékosa, Illés lőtte az első vendég találatot a meccsen, ám a KTE villámgyorsan ellépett ellenfelétől Országh és Simon góljaival, 4-1. A 8. percben Sipeki is túljárt a cívis városi kapus, Kőrizs eszén, a hazaiak első öt gólját öt különböző játékos szerezte. Túl az első tíz percen Szrnka kiállítását és a kecskemétiek öt perces gólcsendjét kihasználva négy gólról feljött kettőre a DEAC, 7-5. A 22. percben aztán egymást követték a KTE kétperces kiállításai, Sipeki, Simon és Országh is kiállított lett, így majdnem zsinórban hat percig volt emberhátrányban Bencze József együttese. A DEAC ennek köszönhetően 10-9-re zárkózott, de egyenlíteni nem tudott. Sőt, Bíró és Országh találataival a szünetre még magabiztosabbá tette előnyét a házigazda, a kevés gólt hozó első félidő 13-10-zel zárult. 

Szrnka góljával indult a második játékrész, majd Horváth Andor és Sipeki találataival tovább nyílt az olló a két fél között. A DEAC azonban egy pillanatra sem adta fel a küzdést, 4-0-s rohammal válaszolt erre, és a 42. minutumban 16-11-ről minimálisra, egygólosra csökkentette a hátrányát, 16-15. Az egyenlítés azonban ezúttal sem jött össze a vendégeknek, pedig labdájuk is volt rá, de a KTE a fontos pillanatokban mindig feljebb tudott kapcsolni egy fokozattal. Pár perc alatt visszaállította megnyugtató előnyét a Kecskemét, majd a találkozó az 53. percben el is dőlt azzal, hogy 21-17-es állásnál kettős emberhátrányba került a Debrecen. A találkozó utolsó tíz perce egyértelműen Berkesről szólt, a KTE szélsője ebben a periódusban ötször is betalált, vezérletével 25-19 lett a végeredmény. A két csapat ősszel is hasonló forgatókönyvű mérkőzést vívott egymással, a KTE akkor is 25-19-re győzött.

A hírös városiak ezzel a szép és fontos sikerrel hangolódtak a jövő heti Komló elleni Liga Kupa negyeddöntő visszavágóra, illetve a Lajosmizse elleni, pénteki klasszikusra.    

Bencze József vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): – Nagyon kemény, fizikális csata volt, erre is készültünk. Tudtuk, hogy a DEAC kiváló együttes, több NB I-et is megjárt játékosa van. A debreceniek védekezése különösen erős, de a támadójátékuk is jó, ennek ellenére ma csak 19 gólt kaptunk, ezzel nagyon elégedett vagyok! Bár végig vezettünk, sokszor meglehetősen magabiztosan, több góllal is, de ilyenkor fegyelmezetlenségekkel, technikai hibákkal visszahoztuk a meccsbe az ellenfelünket. Ezen a jövőben javítanunk kell! 

Bíró Imre vezetőedző (DEAC NK KFT): – Az őszi meccsen hosszú időn keresztül vezettünk a Kecskemét ellen, ám akkor a végére elfogytunk és simán győzött a KTE. Ma a meccs hasonlóan alakult, de a vezetést nem tudtuk birtokolni egyszer sem. Szépen felőrölt bennünket a nálunk jobb játékerőt képviselő hazai együttes. Úgy gondolom, ennyi van is a két csapat között, nem tartom túlzónak a különbséget és gratulálok a kecskemétieknek! 

KTE-Piroska Szörp – DEAC NK KFT 25 – 19 (13 – 10) 

Férfi kézilabda, NB I/B Keleti-csoport, 16. forduló
2021. március 19., péntek, 19.00
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok (zárt kapus)
TV: Kesport TV
JV: Budai-Bock Krisztián, Wenzel Tamás

A KTE gólszerzői: Berkes 8, Horváth A. 5 (2), Sipeki 4, Szrnka 3, Országh 2, Simon 1, Bíró 1, Csordás 1. 

Kiállítások: 10 perc, ill. 10 perc

Hétméteresek: 2/2, ill. 4/3 

(Vizi Zalán | kesport.hu | fotó: Tóth Csaba | kesport.hu)

Vélemény, hozzászólás?