A már biztosan bennmaradó Nagykőrös kosárlabdacsapata a sereghajtó MTK gárdájával fog megmérkőzni vasárnap este az NB I/B Piros-csoportjában. A találkozót a Kesport TV élőben fogja közvetíteni. 

Az előző fordulóban nagyon fontos sikert aratott a Nagykőrös a bajnokságban. Lakosa Zsolt fiai a PVSK-Cargate otthonában győztek 82-75-re, amivel bebiztosították azt, hogy elkerülik a play-outot, azaz biztosan nem fognak kiesni. Ennek köszönhetően a következő, MTK elleni mérkőzés már tétnélküli lesz abból a szempontból, hogy fő célját, a bennmaradást elérte a Sólymok gárdája. 

Ami a folytatást illeti, halvány reménye még van a kőrösi csapatnak arra, hogy a legjobb nyolcban, a rájátszásban végezzen. Ehhez azonban több, jelenleg valószínűtlennek tűnő eredménynek be kéne következnie, ugyanis a Nagykőrösnek meg kell nyernie a hátralévő két meccsét, míg a most nyolcadik Rátgéber Akadámiának el kell veszítenie a hátralévő meccseinek mindegyikét. Ezek azért nem tűnnek reálisnak, mert bár a sereghajtó MTK ellen a Nagykőrös az esélyes, de az utolsó körben a listavezető, bajnoki címre törő Nyíregyháza vendégei lesznek a Sólymok, míg a pécsiek sorsolása könnyűnek látszik, hiszen az utolsó fordulóban a gyengélkedő Miskolcot fogadják. 

A nagykőrösiek előtt azért még van esély a legjobb nyolcba jutásra, így fontos lesz a vasárnap esti találkozó, ahol a győzelem kötelezőnek tűnik. Felszabadult játékkal meg is lehet a siker, erre fog törekedni a Sólymok együttese, hiszen visszavágna az MTK-nak az őszi, fájó vereségéért, amikor a fővárosban egylabdás meccset bukott el. Kezdés 18.30-kor. 

A találkozót a Kesport TV élőben fogja közvetíteni! 

A kesport.hu stábjának tippje: 12 ponttal győz a Nagykőrös

Lakosa Zsolt vezetőedző (Nagykőrösi Sólymok KE): – A PVSK elleni találkozó után hazafelé jövet kellően megünnepelték a fiúk a biztos bennmaradást. Az MTK ellen ősszel fájó vereséget szenvedtünk, az kötelező győzelem lett volna, de szoros meccsen alulmaradtunk. Ha akkor győztünk volna, akkor most a legjobb nyolcba jutásért nagyobb eséllyel küzdhetnénk. Ezért mindenképp vissza szeretnénk vágni a fővárosiaknak. Különösebb tétje nincs a meccsnek, de így is presztízscsata lesz. Bár a play-offba jutásra minimális sanszunk még van, de kevés esélyt látok arra, hogy egyszerre megtörténjen az, hogy mi mindkét hátralévő meccsünket megnyerjük, illetve az NKA Pécs két vereséget könyveljen el a következő két fordulóban. Ettől függetlenül szeretnénk sikeresen zárni az alapszakaszt, nyugodtan készülhetünk az MTK-ra, és fűt bennünket a visszavágás vágya.   

Nagykőrösi Sólymok KE – MTK-Elite Bakset

Férfi kosárlabda, NB I/B Piros-csoport, 25. forduló
2021. március 21., vasárnap, 18.30
Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnok (zárt kapus)
TV: Kesport TV
JV és MKOSZ ellenőr: Györfy Rúben, Bagi Bálint, Gaál Norbert (Farkas Zoltán)

Vélemény, hozzászólás?