Nehéz körülmények között, több beteg játékost nélkülözve kell bajnoki mérkőzést játszania vasárnap délután a GBB ZRT Kecskeméti NKSE női kézilabdacsapatának. Az ellenfél az Orosháza lesz, a találkozót 15 órától élőben mutatjuk a Kesport TV-n. 

Az elmúlt időszakban nem láthattuk pályán a KNKSE csapatát, ugyanis rövid időn belül kétszer is karanténban volt az együttes, miután többen is megfertőződtek a koronavírussal. Emiatt az utolsó bajnoki meccsét egy hónapja, február 21-én játszotta le Varga József együttese, akkor a Tempo ellen kapott ki fájó módon, egy utolsó másodpercben esett találattal. 

Azóta kétszer is eltöltött tíz napot karanténban a csapat, mindössze 72 órával a vasárnapi találkozó előtt, csütörtök délután tudott ismét edzésbe állni a kecskeméti alakulat. A meccs halasztását természetesen kérvényezte a KNKSE, ám az Orosháza nem ment ebbe bele, így a találkozó megrendezésre kerül.

Legutóbb még a téli felkészüléskor, a Liga Kupa küzdelmek során találkozott az Orosházával a Kecskemét, akkor nagyon izgalmas mérkőzésen, mínusz hatról felállva egy utolsó pillanatokban szerzett góllal a KNKSE győzött 26-25-re. Ősszel a bajnokságban nem játszottak a csapatok egymás ellen. 

A hírös városiak egyébként nemcsak azért vannak nehéz helyzetben, mert egyelőre nem tudni, hogy kik lesznek olyan egészségi állapotban, hogy tudják vállalni a mérkőzést, hanem azért is, mert jelenleg csupán nyolc pontot gyűjtve a tizedik helyen állnak, így a győzelmekre innentől kezdve égető szükségük lesz a folytatásban a kiesés elkerülése érdekében. Az orosháziak valamivel komfortosabb helyzetben vannak, hiszen a hetedik pozíciót foglalják el, ám a biztos bennmaradásért még nekik is mindent meg kell tenniük, talán ezért sem szerették volna elhalasztani ezt a vasárnapi találkozót.

A mérkőzésről élő közvetítéssel, képgalériával, illetve szöveges és videós összefoglalóval fogunk jelentkezni. 

A kesport.hu stábjának tippje: Két góllal győz a Kecskemét

Varga József vezetőedző (GBB ZRT Kecskeméti NKSE): – Több koronavírusos játékosunk van, ezért el akartuk halasztani a találkozót, de ebbe az ellenfél nem ment bele. Majd meglátjuk, hány játékos tudja vállalni a mérkőzést, maradjunk annyiban, hogy kevesen vagyunk. Készülni sem tudtunk erre az összecsapásra, hiszen kétszer tíz napig voltunk karanténban. Az első karanténhelyzetünk után, mikor egy vasárnapi nap kiszabadultunk és hétfőn elkezdtünk volna edzeni, akkor megint lett egy beteg játékosunk, és ismét karanténba helyeztek bennünket. Szerda éjfélig tartott a második bezártságunk, csütörtökön tudunk először edzeni.  

GBB ZRT Kecskeméti NKSE – Oxxo Energy Orosházi Női Kézilabda Club

Női kézilabda, NB I/B Keleti-csoport, 10. forduló
2021. március 21., vasárnap, 15.00
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok (zárt kapus)
TV: Kesport TV
JV: Gáspár Soma, Vörös Bence

Vélemény, hozzászólás?