A férfi élvonalbeli röplabda-bajnokság Extraliga kvalifikáló körének második fordulójában a DKSE gárdáját fogadja a Kecskeméti Röplabda Club. A találkozót vasárnap este 19 órakor rendezik. 

Azok után, hogy nem jutott be a legjobb négybe a bajnokságban a Kecskemét, az Extraliga kvalifikáló körében kell szerepelnie, ahol a tét a jövő évi Extraligában való szereplés kiharcolása. Jelen állás szerint a 2021/22-es kiírás során a legjobbak mezőnyét nyolc csapatra bővítik, így a KRC csoportjában szereplő hat csapatból az első négy jut be az Extraligába. Valljuk be őszintén, a kecskemétiek számára nem okozhat problémát az, hogy ezt kiharcolja, így a csapat célja egyértelműen az lehet, hogy veretlenül vegye ezt a tízmeccses periódust.

Ebben a mini ligában az első találkozóján sikerült is győznie Dávid Zoltán legénységének, amely 3:1-re verte a székesfehérvári MÁV ELŐRE együttesét, ám a vezetőedző rendkívül csalódottan nyilatkozott portálunknak azután a meccs után. A tréner nem volt elégedett a látottakkal, illetve hasonló véleményen volt a MÁV edzője is, aki azt mondta, hogy szerinte a KRC lebecsülte ellenfelét. Ennek ellenére a három bajnoki pontot begyűjtötte a hírös városi alakulat. 

A következő fordulóban az Extraliga kvalifikáló körének a KRC után legerősebbnek tűnő csapata, a dunaújvárosi DKSE látogat Kecskemétre. Az alapszakasz során kétszer már megmérkőzött egymással a két együttes, mindkétszer a KRC győzött – odahaza 3:1-re, idegenben 3:2-re. A visszavágás vágya tehát fűtheti a Dunaferr csapatát, amely kétszer közel volt már hozzá, és most valóban bravúrt aratna a kecskeméti ellenfele ellen. Az előző fordulóban egyébként a DKSE is győzött, 3:0-ra verte a Dágot. 

A mérkőzésről szöveges beszámolóval fogunk jelentkezni.   

A kesport.hu stábjának tippje: 3:1-re győz a Kecskemét

Stréli Attila Bence játékos (Kecskeméti RC): – A célunk egyértelműen az, hogy három pontot szerezzünk. Én személy szerint csak próbálom majd élvezni a meccset, számomra minden ilyen találkozó lehetőség a fejlődésre. Motiváltak szerintem annyira nem vagyunk, de próbáljuk megmutatni, hogy annak ellenére, hogy nem jutottunk be a négybe, tudunk olyan színvonalon játszani, mint a legjobbak. Az edzések ugyanúgy mennek tovább, próbálunk fejlődni még így a szezon vége felé is.

Kecskeméti Röplabda Club – DKSE

Férfi röplabda, Extraliga kvalifikáló kör, 2. forduló
2021. március 21., vasárnap, 19.00
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok (zárt kapus)
JV: Kiss Zoltán Attila, Sántosi Péter 

Vélemény, hozzászólás?