A labdarúgó megyei I. o. huszadik fordulójában a Kiskunhalashoz utazott a Kecskeméti LC. A hírös városiak végig domináltak, aminek meg is lett az eredménye, 3-1-re nyertek.

A kecskemétiek magabiztosan kezdték a találkozót, sokat birtokolták a labdát, higgadtan építették a támadásaikat. Röviddel a félidő vége előtt megszerezte a vezetést a kecskeméti együttes. Egy tizenhatoson belül történt szabálytalanság után Bozsik állhatott a labda mögé, és higgadtan értékesítette a tizenegyest, 0-1. Az első félidőben már több helyzetet nem alakított ki egyik csapat sem, így egygólos kecskeméti vezetésnél ért véget a játékrész.

A második felvonásban is hasonlóan alakult a játék képe, a vendégek türelmesen járatták a labdát, keresték a rést a Kiskunhalas pajzsán. Negyedóráig tudta magát tartani a házigazda, aztán újra kapitulált a védelem, egy gyönyörűen felépített támadás végén Bozsik küldte el lövőcsellel a védőjét, majd a kapuba tüzelt, 0-2. Nem sokkal később pontot tett a meccs végére a KLC, ismét egy szépen kidolgozott akció után szereztek gólt, Gaál szánta el magát lövésre, amibe Tóth kapott bele, így végül róla pattant a hálóba a játékszer, 0-3. A Kiskunhalas egy védelmi hibát követően még szerzett egy szépítő találatot, de ez már nem befolyásolta a meccs kimenetelét, nyert a Kecskemét 3-1-re.

A KLC vezetőedzője, Nagy Lajos nem lehetett ott a csapattal egészségügyi okok miatt, így a szakmai igazgató, Karakas Ferenc irányította a gárdát.

Karakas Ferenc szakmai igazgató (KLC):Végig domináltunk a mérkőzésen, több szépen felépített támadásunk is volt. Sajnos egy védelmi hiba után kaptunk egy gólt, de nincs hiányérzetem. Külön öröm, hogy több utánpótlás játékosunk is debütált a meccsen.

Kiskunhalasi FC – KLC 1-3 (0-1)

KLC: Erdélyi- Csordás, Balázs (Győri), S.Juhász, Varga (Tóth), Szedmák (Ónodi), Szűcs, Keresztes, Kőrös, Bozsik, Gaál (Terbe)

Gólszerzők: Bozsik (40., 63.) Tóth (78.) ill. Dordevic (86.)

(Szarvas Zsombor | kesport.hu | fotó: kesport.hu – archív)

Vélemény, hozzászólás?