Az NBII. keleti csoportjának ötödik fordulójában a Kispest SE-vel csapott össze a Röpke SE. A találkozón nem született meglepetés, 3:0-ra nyert a fővárosi egyesület. 

Az első szettet biztatóan kezdték a kecskemétiek, vezettek is egy darabig, de a Kispest egyenlíteni tudott. A végjátéknak 19:19-nél vághattak neki a felek, a fővárosiak jobban bírták az idegek harcát, zsinórban ütöttek hatot, így végül 25:19-re megnyerték az első felvonást. (1:0)

A második játékrész hasonlóan alakult, mint az előző, egy darabig fej-fej mellett haladt a két együttes. Ahogy telt az idő, a hírös városiak egyre többet hibáztak, amit a vendégek könyörtelenül meg is büntettek, így tetemes előnyre tettek szert. Onnan már nem volt visszaút a házigazda számára, a második etap végén is a Kispest örülhetett, 19:25. (0:2)

A harmadik játszmát nagy meglepetésre dominánsabban kezdte a hazai csapat, többször is ászt szerváltak, amivel meg tudták lepni ellenfelüket.  Viszont, amint a fővárosiak egyenlítettek, rögtön fordult a kocka. A Kispest centerjátékára egyáltalán nem volt ellenszere a hírös városiaknak, így le tudta zárni a mérkőzést a vendég együttes, 14:25. (0:3)

Kása Róbert a Röpke SE vezetőedzője nem tudott a csapattal lenni egészségügyi okok miatt, így Csala Bernát másodedző helyettesítette.

Csala Bernát másodedző (Röpke SE): – Nagyot küzdöttek a lányok, amiért dicséret illeti őket, kihozták magukból a maximumot, de sajnos ennyi volt ebben a meccsben, jobban röplabdázott az ellenfél. 

Röpke SE – Kispest SE 0:3 (-20’, -22’, -19’)

(Szarvas Zsombor | kesport.hu | fotó: kesport.hu – archív)

Vélemény, hozzászólás?