Az Orosháza gárdáját fogadta a GBB ZRT Kecskeméti NKSE a női kézilabda NB I/B Keleti-csoportjában. A mérkőzésre mindössze tíz játékost tudott benevezni Varga József, a hírös városiak trénere, és a fáradtság ki is ütközött a meccs végére, ennek ellenére fantasztikusan küzdött a KNKSE, amely legalább egy döntetlent megérdemelt volna, ám az Orosháza 27-26-ra győzött. 

Ezelőtt az utolsó bajnoki meccsét még februárban játszotta le a KNKSE, azóta elérte az együttest a koronavírus, kétszer tíz napot is karanténban kellett töltenie a csapatnak, ám az Orosháza elleni bajnoki meccse nem került halasztásra. Így tíz játékost tudtak csak benevezni a kecskemétiek, akik végül csere nélkül játszották le a találkozót. 

A találkozót az így esélytelenebb kecskemétiek kezdték sokkal jobban, Kisjuhász találatával nyitottak, majd Borbély és Pap is betalált. Rengeteg eladott labdát mutatott be az Orosháza, az első tíz percben ötször is ki nem kényszerített hibát követtek el, ekkor már 5-1 állt az eredményjelzőn. Hétméteresekkel kezdett lendületbe kerülni a vendégsereg, az idei évadban a hetesvonalról még hibátlan Tóth Sára Fruzsina kétszer is belőtte a büntetőjét, ezekkel háromra zárkózott az Orosháza. A 17. percben Borbély is értékesítette a maga hetesét, ám ezt követően tíz percig gólképtelen volt a KNKSE, ezt kihasználva a volt kecskeméti játékos, Maláti vezérletével 9-9-nél egalizáltak az orosháziak, majd a vezetést is átvették. A félidőre 12-13-mal vonultak a felek.  

A második játékrész Pap két góljával indult, amire tudott válaszolni az Orosháza, de Borbély is kétszer egymás után volt eredményes, melyet követően újra a hazaiak vezettek, 16-15. Ezután sokáig fej-fej mellett szerezték a gólokat a csapatok, egészen a 46. percig egyik sem tudott ellépni a másiktól, ám 14 perccel a vége előtt ezt a Kecskemét tette meg, hiszen ekkor kettővel állt jobban. Herbert Gábor időkérése jó hatással volt ebben a periódusban az orosháziakra, Bíró találataival az 53. minutumban vette át megint a vezetést a vendég együttes, amely öt perccel a vége előtt 24-27-re vezetett. A KNKSE még ekkor sem adta fel, Kisjuhász és Borbély góljaival – utóbbi nagyszerű volt, 13 találatig jutott – egyre jöttek fel, majd az utolsó percben a védekezése is jó volt a hírös városiaknak, akik támadhattak az egyenlítésért. Végül időn túli szabaddobásig jutott a Kecskemét, melyet Pap vállalt el, és kapufa lett belőle. Centiken múlott tehát, de nem tudott pontot szerezni Varga József együttese, amely legalább a döntetlenre – de lehet, hogy még annál is többre – biztosan rászolgált a küzdeni akarásával. A vége 26-27 lett. 

Varga József vezetőedző (GBB ZRT Kecskeméti NKSE): – Az Orosháza szó szerint mindent megtett a győzelemért. Ellenfelünk nem véletlen nem ment bele a mérkőzés elhalasztásába, hiszen tisztában volt azzal, hogy mennyire lyukas a keretünk. Tíz játékost tudtunk nevezni a meccsre, ebből kettő fiatal kézilabdázó, aki még sosem volt a felnőtt csapat tagja. Ennek ellenére tudtunk végig meccsben lenni, sokszor vezettünk is, illetve még a végén az időntúli szabaddobásnál sem volt szerencsénk. Nagyon elkeseredettek most a lányok, de büszke vagyok a csapatra! 

Herbert Gábor vezetőedző (Oxxo Energy Orosházi Női Kézilabda Club): – Gratulálok a kecskemétieknek, mert remek sportemberként küzdöttek. Elmondtam a játékosaimnak a meccs után az öltözőben, hogy a sport hosszútávon igazságos. Úgy gondolom, a KNKSE az élettől vissza fogja kapni azt, hogy ma ilyen jól küzdött, mégsem kapott érte pontot. Minden nagyképűség nélkül mondom, hogy jobb csapatnak tartom az enyémet, mint a hírös városit, de ma nem az az együttes nyert, amely többet tett a győzelemért. A saját játékosaimnak csak a kiszenvedett két pontért tudok gratulálni. 

GBB ZRT Kecskeméti NKSE – Oxxo Energy Orosházi Női Kézilabda Club 26 – 27 (12 – 13)

Női kézilabda, NB I/B Keleti-csoport, 10. forduló
2021. március 21., vasárnap, 15.00
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok (zárt kapus)
TV: Kesport TV
JV: Gáspár Soma, Vörös Bence

A KNKSE gólszerzői: Borbély 13 (6), Pap 6, Pécsi 3, Kisjuhász 2, Bab 1, Radva 1. 

Kiállítások: 10 perc, ill. 16 perc

Hétméteresek: 6/6, ill. 3/3

(Vizi Zalán | kesport.hu | fotó: Tóth Csaba | kesport.hu)

Vélemény, hozzászólás?