A férfi élvonalbeli röplabda-bajnokság Extraliga kvalifikáló körének második fordulójában a DKSE gárdáját fogadta a Kecskeméti Röplabda Club. A találkozót 3:1-re a hazaiak nyerték, akik így harmadszorra is legyőzték a dunaújvárosiakat ebben az idényben. 

A mérkőzést jobban nyitották a dunaújvárosiak, Bohnicsek és Boa ponjaival rögvest elléptek ellenfelüktől, a kecskemétiektől Rabeka szerzett pontokat, 2:5. Nagy József remek centermegoldásával és Gebhardt nagyszerű ütésével zárkózott a KRC, sőt, zsinórban szerzett öt ponttal a vezetést is átvették a hazaiak. A DKSE a légiósa, Garrett pontjaival egalizált, majd sokáig fej-fej mellett haladtak a felek. Egészen Boa pontjáig és Krupánszki rontott ütéséig, amely után négypontos hátrányban időt kért a hazai tréner, Dávid Zoltán. A játékmegszakítás ellenére folytatta jó sorozatát a vendég együttes, Tomanóczy jó támadásával és Gebhardt rontott nyitásával lépett be az első szett végjátékába a DKSE, amely ekkor 15:20-ra vezetett. Innen már nem volt visszaút a KRC-nek, 20:25-re behúzta az első felvonást a Dunaferr. (0:1)

A második szett előtt rendezték a sorokat a kispadnál a kecskemétiek, és a folytatásban más arcukat mutatták. A játszma elején egy 4-0-s periódussal lépett el az újvárosiaktól a házigazda, Rabeka pontjai után már 10:5-öt mutatott a tábla. Ezt az előnyét sokáig tartotta is a KRC, majd Majoros és Bohnicsek pontjai után kettőre jött fel a DKSE, ekkor azonnal időt kért Dávid Zoltán. Ez jó hatással volt a hírös városiakra, illetve abszolút kizökkentek a játékból a dunaújvárosiak, hiszen ezt követően úgy szerzett egymás után öt pontot a Kecskemét, hogy csak abból táplálkozott, hogy a vendégek ki nem kényszerített hibákat követtek el. A szettet végül 25:18-ra nyerte a KRC. (1:1)

A harmadik játékrész elején egymást követték a pontszerzéssel a felek, majd 4:4 után a szélsőütők, így Argilagos és Gebhardt pontjaival elhúzott a KRC. Két jó sánccal zárkózott a DKSE, ám Gebhardt ásza és Argilagos újabb remek ütése megnyugtató előnyhöz juttatta a kecskemétieket. Négypontos hátrányát azonban hamar ledolgozta a vendégsereg, Garrett blokkja után már 19:19 volt az állás. 21:21 után aztán 3:0-t produkált a KRC, mellyel megalapozta a második szettgyőzelmét, 25:22 lett a vége. (2:1)

A negyedik etapban már a meccs befejezéséért és a három pont megszerzéséért küzdhetett a Kecskemét, míg a DKSE a meccsben maradásért játszott. Rangadóhoz méltó módon alakult a szett, hiszen szinte végig egál volt. Nem nagyon volt arra alkalom ebben a játszmában, hogy egy csapat legalább három labdamenetet tudjon egymás után behúzni. A vendégeknél Garrett, a hazaiaknál Argilagos vitte a prímet, 20:20-as állással léptek be a csapatok a végjátékba. Ekkor aztán előhúzott valamit a cilinderből a KRC, varázsolt egyet, és öt pontot szerzett válasz nélkül. Gebhardt kettő, Argilagos szintén kettő pontot jegyzett ekkor, valamint egy vendég hiba adta ki ezt az 5:0-s menetet, mellyel 25:20-ra a negyedik szettet, 3:1-re a mérkőzést nyerte meg a Kecskeméti RC.  

Az alapszakasszal együtt már harmadjára győzte le a 2020/21-es kiírásban a KRC a DKSE együttesét. 

Dávid Zoltán vezetőedző (Kecskeméti RC): – Minden egyes győzelemnek örülnünk kell. Nehéz siker volt, meg kellett érte küzdenünk, de remélem, hogy ez visszahozta kicsit a játékosok önbizalmát. Az elmúlt időszakban nem a játékkal volt gond, hanem azzal, hogy a játékosaim nem bíztak önmagukban, de ha ezen átverekedik magukat, akkor minden rendben lesz. Ma is ez okozta a vereségünket az első szettben, de aztán szerencsére tudtunk váltani. Megyünk tovább, szerdán újabb fontos találkozó vár ránk, ahol természetesen megint a győzelem lesz a célunk. 

Kecskeméti Röplabda Club – DKSE 3 : 1 (20, -18, -22, -20)

Férfi röplabda, Extraliga kvalifikáló kör, 2. forduló
2021. március 21., vasárnap, 19.00
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok (zárt kapus)
JV: Kiss Zoltán Attila, Sántosi Péter 

A KRC pontszerzői: Argilagos 22, Gebhardt 17, Rabeka 10, Nagy J. 8, Krupánszki 7, Kaszap 3. 

A meccs alakulása1. szett: 8:7, 12:16, 17:21, 20:25. 2. szett: 8:4, 16:13, 21:17, 25:18. 3. szett: 8:6, 16:14, 21:20, 25:22. 4. szett: 8:7, 16:15, 21:20, 25:20. 

(Vizi Zalán | kesport.hu | fotó: kesport.hu – archív)

Vélemény, hozzászólás?