Kedden az NB I-es Komló otthonába látogat a KTE-Piroska Szörp férfi kézilabdacsapata a Liga Kupa negyeddöntőjének visszavágóján. Az első mérkőzést 33-30-ra a baranyaiak nyerték, így a továbbjutásért nagyot kell majd küzdenie a kecskemétieknek. 

A KTE kézilabdacsapata nagyszerű eredményként megnyerte a csoportját a Liga Kupában és bejutott a legjobb nyolc közé, ahol az NB I-es Komlóval sorsolták össze. Az első meccsen már túl is vannak a csapatok, a Messzi István Sportcsarnokban 33-30-ra nyerte az odavágót a baranyai alakulat. A találkozón 13 kecskeméti játékos is betalált, közülük kilencen minimum kétszer voltak eredményesek, így mindenképpen hasznos meccset játszott az egy osztállyal fentebb lévő ellenfelével szemben a Kecskemét.

Hasonlóra készül a visszavágón is a KTE, amely számára a továbbjutás óriási bravúr lenne, és ez nem is elvárás, de a tisztes helytállás kellően motiváló célja lehet az együttesnek, ugyanis a hőn áhított bajnoki címmel jövőre már az NB I-ben, tehát a Komló ellen is szerepelne a bajnokságban a KTE. Bencze József legénysége így most felmérheti, hogy hol is tart igazán. A keddi meccs krónikájához hozzátartozik azonban az is, hogy egyik csapatnak sem fő prioritás a Liga Kupa. A Komló a bajnokságban szilárdítaná be bennmaradását, míg a hírös városiakra az NB I/B-ben a Mizse elleni megyei klasszikus vár, amely presztízscsata is lesz amellett, hogy fontos bajnoki pontokért kell majd hajtania a Kecskemétnek. 

A keddi, Komló elleni kupavisszavágót 17 órakor fogják rendezni, a találkozóról szöveges összefoglalóval jelentkezünk majd!  

A kesport.hu stábjának tippje: Három góllal győz a Komló

Bencze József vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): – A bajnokságra koncentrálunk nagyobb erőkkel, így a keddi kupameccsre szűkített kerettel fogunk elutazni. Azokat a játékosokat próbáljuk majd játékba hozni a Komló ellen, akik eddig kevesebb szerephez jutottak, vagy az előző bajnokin formán kívül játszottak. A Liga Kupa meccsünk után fontos bajnoki vár ránk a Lajosmizse ellen. A megyei rangadó a prioritás számunkra, de a Komló otthonában is mindent meg fogunk tenni a sikerért. 

Sport36-Komló – KTE-Piroska Szörp

Férfi kézilabda, Liga Kupa, negyeddöntő visszavágó
2021. március 23., kedd, 17.00
Komló, Sportközpont (zárt kapus)
JV: Bóna Szabolcs, Földesi Csaba 

Vélemény, hozzászólás?