Kedden az NB I-es Komló otthonában lépett pályára a KTE-Piroska Szörp férfi kézilabdacspata a Liga Kupa negyeddöntőjének visszavágóján. Az első találkozón 33-30-ra győzött az élvonalbeli együttes, míg a visszavágót is megnyerte, (33-28), így kettős győzelemmel jutott tovább az elődöntőbe. 

Az “odavágót” 33-30-ra nyerte meg a Komló csapata a Messzi István Sportcsarnokban, tehát a Kecskemétnek ezt a háromgólos hátrányát kellett volna ledolgoznia, bár számára a prioritás nem a kupa, hanem a bajnokság, így szűkített kerettel utazott el Komlóra az együttes. Többek között pihenőt kapott a csapatkapitány Bíró Balázs, a kapus Szél Gergő és a két házi gólkirályjelölt, Országh Ádám és Tóth Norbert. 

A találkozót a hazaiak indították jobban, Oláh góljával kezdtek, majd Hoffmann duplázott, amivel már a második percben 3-0 állt az eredményjelzőn. Ezt követően a Kecskemét megismételte azt, amit előtte a Komló, rögvest szerzett két minutum alatt hármat Füstös, Mazák és Csordás révén, 3-3. Sőt, a vezetést is átvette Csordás újabb találatával a KTE, de túl a tizedik percen már kettővel ment a Komló. Innen majdnem négyperces hazai gólcsendet kihasználva megint egalizáltak a hírös városiak, majd a 19. percben Simon első góljával ismét előrébb álltak, mint a baranyaiak, 10-11. Az első félidőből hátralévő tizenegy perc alatt azonban már nem tudott gólt szerezni a Kecskemét, ezt a periódust 7-0-val nyerte Melnyicsuk vezérletével a Komló, amely ekkor nagyjából el is döntötte a továbbjutás kérdését, 17-11-es állással vonultak öltözőbe a felek. 

A második játékrész első két gólját a Kecskemét szerezte, Szrnka és Talmácsi volt eredményes ekkor, majd egy komlói találat után a következő két támadásukat is sikeresen vezették végig a kecskemétiek, ezekből Füstös és Kátai talált a kapuba, amivel már csak három volt a különbség, 18-15. Ezt követően még közelebb tudott férkőzni ellenfeléhez Bencze József együttese, miután kihasznált egy kettős emberelőnyt, a 41. percben 21-19 volt az állás. Ezt követően az első felvonás végéhez hasonlóan megint beragadt a kecskeméti gépezet, 4-0-s futást produkált a következő öt percben a házigazda. A KTE fiatalja, Szeverényi is játéklehetőséghez jutott, ezt hétméteresből szerzett góllal hálálta meg. A Komló ezután már a kétszámjegyű előnyt is elérte, amikor 31-21-re vezetett, ezen végül tudott kozmetikázni a Kecskemét, amely Szeverényi újabb találatával, illetve Talmácsi és Sipeki góljaival megfelezte a hátrányát, a vége 33-28 lett. 

A KTE-Piroska Szörp nagyon fontos bajnoki előtt áll, pénteken a Mizse KC fog Kecskemétre látogatni. A megyei „El Clásicót” a Kesport TV élőben fogja közvetíteni!     

Bencze József vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): – Nagyon jól helytálltunk élvonalbeli ellenfelünk ellen idegenben. Nem a teljes keretével állt ki a Komló, nálunk is voltak játékosok, akik pihentetés céljából nem utaztak velünk. Hasznos mérkőzést sikerült játszanunk, aminek örülök, mert pénteken már a Mizse elleni bajnoki vár ránk. Aki eddig a bajnokságban kevesebb szerephez jutott, az a kupában többet kapott. Célunk az volt, hogy felnőjünk a Komló ritmusához, ez hellyel-közzel sikerült, de még van hova fejlődnünk.  

Sport36-Komló – KTE-Piroska Szörp 33 – 28 (17 – 11)

Férfi kézilabda, Liga Kupa, negyeddöntő visszavágó
2021. március 23., kedd, 17.00
Komló, Sportközpont (zárt kapus)
JV: Bóna Szabolcs, Földesi Csaba 

A KTE gólszerzői: Csordás 6 (1), Füstös 5, Talmácsi 4, Sipeki 3, Kátai 3, Szeverényi 2 (1), Mazák 2, Szrnka 2, Simon 1. 

Kiállítások: 8 perc, ill. 14 perc

Hétméteresek: 3/3, ill. 3/2

(Vizi Zalán | kesport.hu | fotó: kesport.hu – archív)

Vélemény, hozzászólás?