A sereghajtó Jászberény gárdájához látogat a Kecskemét a férfi kosárlabda NB I alapszakaszának utolsó fordulójában. A találkozó szombaton 18 órakor kezdődik. 

Elérkezett az utolsó fordulójához a férfi kosárlabda NB I alapszakasza, amely során a jelenleg 12. helyezett Kecskemét az utolsó, 14. Jászberényhez fog látogatni. Az már korábban eldőlt, hogy a két együttes nem jut a rájátszásba, a berényieknek erre szinte kezdettől fogva esélyük sem volt, hiszen 21 nyeretlen meccs után tudtak csak először győzni, míg a KTE az elmúlt időszakban mutatott rosszabb formájának és már nyolc meccsnél tartó nyeretlen szériájának köszönhetően nem jutott be a legjobb nyolcba. 

A Jászberény tehát 20 meccsnél is többet veszített el zsinórban, mire átszakadt a gát és megszületett az első sikere, akkor óriási meglepetésre a Körmendet győzte le idegenben, ez a vasi tréner, Ziga Mravljak állásába is került akkor. Azóta még egy meccset nyertek meg a kék-fehérek, de azt is idegenben, miután Zalaegerszegen nyertek az előző fordulóban, tehát a Jászberény még nyeretlen a 2020/21-es évadban hazai környezetben. 

A kecskemétiek mindent meg is fognak tenni annak érdekében, hogy ez így is maradjon, bár nem lesz egyszerű dolga Váradi Kornél legénységének, ugyanis nincsen jó formában, két hónapja nem nyert, de muszáj ebből a gödörből mihamarabb kilábalna. A Jászberény ellen egyébként pozitív az örökmérlege a hírös városi alakulatnak, amely eddig ötször bukott ellenfele ellen, míg tízszer legyőzte azt. 

Ami a bajnokság folytatását illeti, a KTE a 9-14. hely valamelyikén fog végezni, ezt egy tízmeccses periódus fogja eldönteni, melyet a rájátszásba be nem kerülő csapatok ellen fog megvívni oda-visszavágós rendszerben. 

A kesport.hu stábjának tippje: 10 ponttal győz a Kecskemét

Váradi Kornél vezetőedző (Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét): – A bajnokságban volt egy kis szünet számunkra, így a Szeged ellen játszottunk edzőmérkőzést az előző héten azért, hogy meccsritmusban legyünk, illetve azért, hogy tudjuk gyakorolni azokat a játékszituációkat, amikben az elmúlt időszakban többet hibáztunk, gondolok itt a védekezésre. Úgy gondolom, a saját gyűrűnk alatti játékunk kulcs lesz Jászberényben is, nagyon sok energiát kell beletennünk a védekezésbe. Ez a Berény már nem ugyanaz a csapat, amely a bajnokság nagyrészét lejátszotta, hiszen időközben már öt légiósra tett szert. Mellette több olyan fiatalja is van ellenfelünknek, akik hasznos játékperceket tudtak idén a pályán tölteni, így ők rengeteget fejlődtek. Nehéz mérkőzésre számítok. Újra kellett terveznünk a hátralévő menetrendet, ugyanis vágyainkkal ellentétben nem sikerült a legjobb nyolcban végeznünk. Célunk, hogy minél több meccset nyerjünk meg a következő időszakban, úgy érzem ezért rengeteget dolgozunk. Bízom benne, hogy ez ki is fog jönni és mihamarabb visszatérünk a helyes útra.  

Jászberényi KSE – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét

Férfi kosárlabda, NB I, 24. forduló
2021. március 27., szombat, 18.00
Jászberény, Bercsényi tornacsarnok (zárt kapus)
JV és MKOSZ ellenőr: Győrffy Pál Attila, Frányó Péter, Boros Tamás (Balogh László György)

Vélemény, hozzászólás?