Vasárnap újabb fontos találkozó vár a Kecskeméti Röplabda Clubra, amely az Extraliga kvalifikáló körében az eddig három mérkőzés után hibátlan teljesítménnyel álló Kistext csapatát fogadja. A találkozót a Kesport TV-n élőben fogjuk közvetíteni! 

A bajnokságban a 2020/21-es kiírásban még csak egy vereséget elszenvedő Kistext alakulata fog vasárnap este a Messzi István Sportcsarnokba látogatni. A fővárosiak az Extraliga utáni legjobb osztályban, az NB I-ben szerepeltek az alapszakasz során, amelyet úgy nyertek meg, hogy tizenkét meccsükből tizenegyet megnyertek. Csupán egy novemberben lejátszott, végletekig kiélezett mérkőzésen maradtak alul 3:2 arányban Székesfehérváron, a MÁV ELŐRE ellen. A kvalifikáló körben is folytatta remeklését a Kistext, amely eddigi három mérkőzését egyaránt 3:0-ra nyerte. Ezen sikerek közül mindenképpen kiemelkedő az Extraligából jövő DEAC sima legyőzése, főleg, ha azt nézzük, hogy a kecskemétiek nagyon megszenvedtek a debreceniek otthonában és két játszmát el is veszítettek. Emellett még a Dágot és a MÁV-ot verte szettveszteség nélkül Weczera Csaba együttese. 

Több játékost is ismerhetnek a hírös városiak a Kistextből, így – bár ebben az idényben tétmeccsen először fognak a fővárosiakkal megmérkőzni – nem lesz ismeretlen az ellenfél számukra. A tavaly még Kecskeméten játszó, illetve a KRC-vel Magyar Kupát nyerő kiváló center, Gacs Dániel nyáron a Kistexthez igazolt, valamint ott játszik két, korábban a kecskeméti utánpótlásból felnővő röplabdázó, Török Szabolcs és Erki Milán is. Legutóbb egyébként a szeptemberi felkészülés során, a Hírös Kupa Dunsz Ferenc Emléktornán találkozott egymással a két csapat, akkor könnyedén, 3:0-ra győzött a Kecskemét.  

Ami a KRC eddigi menetelését illeti az Extraliga kvalifikáló körében, mindegyik meccsét megnyerte a Kistexthez hasonlóan, ám nem tudta az eddig megszerezhető maximális pontszámot begyűjteni, ugyanis Debrecenből a 3:2-es sikerért csak két pontot tudott elhozni, így jelenleg nyolc egységgel áll, egy ponttal lemaradva a Kistext mögött a tabellán. Ebből is jól látszik, hogy akár az első helyről is dönthet a vasárnapi kecskeméti csata, még úgy is, hogy azért ezen kívül még hat meccs hátra lesz a végéig. 

A vasárnap 19 órakor kezdődő mérkőzést a Kesport TV élőben fogja közvetíteni, illetve a találkozóról szöveges beszámolóval, videós összefoglalóval és képgalériával jelentkezünk! 

A kesport.hu stábjának tippje: 3:1 a Kecskemétnek

Dávid Zoltán vezetőedző (Kecskeméti RC): – Komolyan vesszük a Kistext csapatát, mint ahogyan eddig is minden ellenfelünk ellen maximális erőbedobással készültünk. Tudjuk, hogy a fővárosiak jól szerepelnek ebben a bajnokságban, így vasárnap fontos lesz számunkra az, hogy győztesen hagyjuk el a pályát. Az előző mérkőzésünk során Debrecenben a szoros szettek végjátékaiban rendre belealudtunk a meccsbe, és bár így is megnyertük a találkozót, de ez két játszmánkba került. Ezen javítanunk kell! 

Kecskeméti Röplabda Club – Kistext 

Férfi röplabda, Extraliga kvalifikáló kör, 4. forduló
2021. március 28., vasárnap, 19.00
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok (zárt kapus)
TV: Kesport TV
JV: Szabó Péter, Szarka János István 

Vélemény, hozzászólás?