A Kispest csapatát fogadja vasárnap délután a Kecskemét a női kézilabda NB I/B Keleti-csoportjának 16. fordulójában. A találkozót a Kesport TV élőben fogja közvetíteni! 

Nehéz heteken van túl a KNKSE, hiszen február végén az utolsó, Tempo elleni hazai meccs után elérte az csapatot a koronavírus, tíz napig karanténban volt mindenki, majd mikor ismét munkába állt volna a társaság, megint pozitív tesztet produkáltak néhányan, így összesen húsz napig kényszerült leállásra Varga József együttese. Ezt követően az Orosháza nem ment bele az előző heti mérkőzésük elhalasztásába, így mindössze két edzéssel a hátuk mögött fontos tétmeccset kellett vívniuk a kecskemétieknek, ráadásul úgy, hogy öten hiányoztak a keretből. Emiatt csere nélkül küzdött végig a KNKSE, szívvel-lélekkel játszott, de fájó módon egy góllal alulmaradt a jó formában lévő, előtte hat meccsen át veretlen Orosházával szemben. 

Kérdéses, hogy a hiányzók közül a következő bajnokira hányan tudnak visszatérni a Kecskemét keretébe, Varga József vezetőedző bízik benne, hogy a meccsnapig fény derül arra, hogy kik azok a játékosok, akik visszakapják a játékengedélyüket és pályára tudnak lépni vasárnap. Az biztos, hogy az együttes második legeredményesebb játékosa, Jámbor-Herceg Réka az előző összecsapással ellentétben most már ott lehet a csapattal. 

A 16. fordulóban a Kispest vár az alföldiekre. A fővárosiak az idei évadban remekül szereplenek, ugyanis a vesztett pontokat figyelembe véve már dobogósok. A Kispest így jelenleg a liga harmadik legjobb csapata a Vasas-Eger duó mögött, ám szigorúan a megszerzett pontokat nézve a negyedik pozícióban áll úgy, hogy eddigi tizennégy meccséből kilencet nyert meg, négyet bukott el és egyszer játszott döntetlent. 

Ami a kecskemétieket illeti, fontos lenne a siker számukra, mert most kieső helyen állnak. Jól indult a tavaszi szezonjuk, hiszen a Liga Kupában csoportelsők lettek, majd a jelenlegi harmadik FTC U20-at is megverték idegenben, ám azóta három vereségnél tartanak zsinórban. Ezt a negatív szériát törheti meg a vasárnap 16 órakor kezdődő találkozón a KNKSE. 

A mérkőzésről a Kesport TV élőképes közvetítéssel, szöveges beszámolóval, képgalériával és videós összefoglalóval jelentkezik majd! 

A kesport.hu stábjának tippje: Két góllal győz a Kispest

Varga József vezetőedző (GBB ZRT Kecskeméti NKSE): – Jámbor-Herceg Réka biztosan pályára tud lépni, illetve van esély, hogy még a többiek is megkapják a játékengedélyüket, így az Orosháza elleni meccshez képest valamivel jobb helyzetből várhatjuk a most vasárnapi mérkőzést. Ősszel a Kispest ellen nyerhető meccsen engedtük ki a két pontot a kezünkből és a rosszabb második félidei produkciónknak köszönhetően 28-22-re kikaptunk. Remélem, hogy a játékosaim egészségesek lesznek vasárnap, mert mindenkire szükségünk lesz ahhoz, hogy megszerezzük azokat a pontokat, amiket az elmúlt időszakban balszerencsés módon elbuktunk. Így volt ez az orosházi találkozón is, ahol többet érdemeltünk volna. Van számunkra ismerős játékos is a fővárosi gárdából, a balszélső Szabó Edina évekig játszott Kecskeméten. Stabil belső emberekkel és kiváló szélső játékosokkal rendelkezik a Kispest, nem lesz egyszerű dolgunk a győzelem megszerzését illetően, de mindenképpen ez a célunk!

GBB ZRT Kecskeméti NKSE – Kispest NKK-Vajk

Női kézilabda, NB I/B Keleti-csoport, 16. forduló
2021. március 28., vasárnap, 16.00
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok (zárt kapus)
TV: Kesport TV
JV: Marton Zsófia, Szabó Eszter

Vélemény, hozzászólás?