A Férfi Futsal NBI. negyedik fordulójában a DEAC vendége volt az SG Kecskemét Futsal. Hiába jutott gyorsan előnyhöz a kecskeméti együttes, végül a debreceniek nyertek 7-4-re. 

Az összecsapás ennél jobban nem is kezdődhetett volna a hírös városiak számára, első helyzetük még a kapufán csattant, de nem sokkal később Mánya megpattanó lövése a hálóban kötött ki, 0-1. Nem sokat kellett várni az újabb találatra, Risticet buktatták a hatoson belül, hétméteres következhetett, amit Simic könyörtelenül be is vágott, 0-2. Elkezdett éledezni a Debrecen, pár perc leforgása alatt egyre is faragta hátrányát, Tóth kanalazása még a keresztlécre hullott, de Berecz ért oda leggyorsabban a kipattanóra, amit be is vágott, 1-2. Ez nagy löketet adott a cívis városiaknak, ki is tudtak egyenlíteni, Szentes-Bíró szlalomozott át a védelmen, majd felvágta a léc alá a játékszert, 2-2. A kecskemétiek előtt két komoly lehetőség is adódott, de nem tudtak élni vele, előbb Klacsák találta el a kapufát, majd Sallai hagyta ki a kihagyhatatlant. Ez meg is bosszulta magát, az utolsó másodpercekben nagy lehetőség adódott Faragó előtt, amit ki is használt, 2-3.

A második etap elején főként a DEAC akarata érvényesült, nagy nyomást helyeztek a hírös városiakra, aminek meg is lett az eredménye. Ristic faultolta Alvest, aki így büntetőt végezhetett el, amit be is lőtt Rigó lábai alatt, 2-4. Nemsokára még nehezebb helyzetbe hozta magát a ScoreGoal, Rigó érkezett rossz ütemben a kapujából, ami piroslapot ért, emberhátrányba kerültek a Kék Oroszlánok. A Debrecen egy pillanatig sem tétlenkedett, neki rontott a kecskemétieknek, remekül kihasználva emberelőnyét, újabb gólt szerzett a házigazda, Kántor volt eredményes, 2-5. A Kecskemét minden mindegy alapon kijött öt a négy ellen, de ebben sem volt sok köszönet, kétszer is eladták a játékszert a vendégek, amit könnyedén kihasználtak a hazaiak, Faragó és Alves is beköszönt még egyszer, 2-7. A mérkőzés eldőlt, de a ScoreGoal tovább küzdött a becsületéért. A csereként beálló Kulcsár új színt vitt a játékba, szerzett egy élményszámba menő gólt, valamint Sallainak kiosztott egy gólpasszt. A kecskemétiek számára így legalább nem lett olyan csúnya a vége, 7-4-re nyert a Debrecen. 

Koós Károly vezetőedző (SG Kecskemét Futsal):A mérkőzés eleje teljes mértékben úgy alakult, ahogy elképzeltük. Az első félidőben sok helyzetünk volt, akár le is zárhattuk volna a mérkőzést. Ellenfelünk azonban vissza tudott jönni, főként egyéni villanásainak köszönhetően. A második félidőről nehéz pozitívan nyilatkozni, nem szoktam a játékvezetőkre hivatkozni, de most úgy éreztem két kétes ítélettel döntően befolyásolták a meccs végkimenetelét. A végén szerencsére sikerült kozmetikáznunk, így nem lett olyan csúfos a vége. A csapatomat nem tudom elmarasztalni az előre játék szempontjából, a védekezéssel viszont nem voltam maradéktalanul elégedett, több elkerülhető gólt is kaptunk. Egyszerűen nem tudom megfejteni az okát, hogy miért nem tudunk olyan eredményt elérni a Debrecen ellen, mint más csapattal szemben.  

DEAC – SG Kecskemét Futsal 7-4 (3-2)

SG: Rigó – Klacsák, Móra, Mánya, Sallai

Csere: Tombácz, Csákó – Gavrilovic, Ristic, Simic, Scherban, Récsei, Kulcsár

Gólszerzők: Berecz (7.), Szentes-Bíró (8.), Faragó (20., 37.), Alves (25., 38. – az első büntetőből) Kántor (31.) ill., Mánya (4.), Simic (5. büntetőből) Kulcsár (39.), Sallai (40.)

(Szarvas Zsombor | kesport.hu | fotó: ScoreGoal facebook)

Vélemény, hozzászólás?