A KTE HUFBAU a bajnokság 26. fordulójában a sereghajtó Majosi SE vendége volt. A mérkőzés a papírformának megfelelően alakult, a pontok sorsa már a félidőre eldőlt.

Sokat nem kellett várni Majoson az első lila-fehér gólra, hiszen már a 3. percben megszerezte a vezetést a KTE: Jakab távoli lövése a jobb kapufáról befelé pattant (0-1). A gyors gól megadta a mérkőzés alaphangját, a hazaiak folyamatos nyomás alatt voltak, amit sokáig nem is bírtak: a 14. percben Constantinescu tört kapura egy megszerzett labda után, majd ziccerben ki is lőtte a jobb alsót (0-2). Bár a hazaiak ezt követően Nagy Zsolt révén helyzetbe kerültek, a folytatásban megint a kecskeméti lehetőségek sorjáztak, majd a 23. percben Puskás beadását gólra is váltotta Jakab (0-3). A félidő hajrájában Gombos Zsolt csapata eldöntötte a mérkőzést: a 40. percben Nagy István talált be szabadrúgásból (0-4), majd két perccel később Károly egy lécről lecsorgó labdát bombázott a hálóba közelről (0-5).

Fordulás után mindkét csapat kihasználta cseréit is, érezhető volt, hogy tulajdonképpen a lényegi kérdések megválaszolásával csökkent a kecskeméti koncentráció. Mészárosnak az 50. percben már védenie is kellett Nagy emelését, de továbbra is meddő fölényben futballoztak a lila-fehérek. A 61. percben Károly, a 63. minutumban Jakab veszélyeztett, majd a 67. percben a csereként beálló Asztalos lövését a védő vágta ki a kapu torkából. A 71. percben lankadt hátul a hírös városiak figyelme, amit a szimpatikusan küzdő hazaik Bognár révén ki is használtak (1-5), de erre szinte azonnal érkezett a válasz Károly révén, aki több védőt is lecselezve volt eredményes (1-6) a 74. percben. Lehetőségek ugyan még ezt követően is voltak, de az eredmény már nem változott, ezzel a KTE HUFBAU megőrizte vezető helyét a tabellán.

Majosi SE – KTE HUFBAU 1-6 (0-5)

NBIII. közép csoport, 26. forduló

MSE: Genzler (Komáromi 46.) – Ledneczki, Kugli, Hock (Lizák 46.), Kovács G., Petrovics, Pál A. (Szeiler 62.), Nagy N., Simó (Bognár 58.), Pál M. (Vituska 46.), Nagy N.

KTE: Mészáros – Puskás G., Gál, Koszó, Grünvald – Károly, Nagy I. (Ludasi 69.), Szalai (Pantelisz 80.) – Constantinescu (Lukács 51.), Tóth, Jakab (Asztalos 69.).

Gól: Bognár (71.) ill. Jakab (3., 23.), Constantinescu (14.), Károly (42., 74.)

Tihanyvári László (Majosi SE): – A minden tekintetben jobb Kecskemét megérdemelten nyert, annak ellenére is, hogy az első négy gólunk kapitális hibákból született. A két csapat közti erőkülönbség nem kérdéses. Sok sikert a Kecskemétnek, kívánom, hogy nyerjék meg a bajnokságot!

Gombos Zsolt (KTE HUFBAU): – Gratulálok a csapatnak, mert úgy álltak bele a srácok a meccsbe, ahogy azt megbeszéltük, jól alkalmazkodtak a körülményekhez is. Koncentráltak voltunk, főleg az első félidőben, úgyhogy abszolút elégedett vagyok. A második félidőben már kicsit nyugodtabbak voltunk, nem is pörögtünk már úgy, ahogy az elsőben, de amit elterveztünk, azt megvalósította a csapat, sikerünk ilyen különbséggel is megérdemelt.

(Nyitray András | kecskemetite.hu)

Vélemény, hozzászólás?