Vasárnap újabb fontos találkozó várt a Kecskeméti Röplabda Clubra, amely az Extraliga kvalifikáló körében az eddig három mérkőzés után hibátlan teljesítménnyel álló, és ezzel a tabellát vezető Kistext csapatát fogadta. A találkozót végül simán, 3:0-ra nyerte a KRC, a Kistext ezzel elszenvedte az első vereségét az alapszakasz után. 

A mérkőzésen az első pillanattól kezdve a Kecskemét akarata érvényesült, az első szettet is jobban nyitotta a házigazda, amely Argilagos két pontjával és egy vendég rontás után máris 3:0-ra vezetett. Ezt követően a hazaiak is belehibáztak többször, ezekből három pontot ért el a Kistext, majd a tavalyi idényt még Kecskeméten töltő Gacs ászával 6:6-nál egyenlített Weczera Csaba együttese. A vezetést azonban nem tudták átvenni a fővárosiak, a KRC Kaszap, Krupánszki és Rabeka pontjaival lépett el megint ellenfelétől, és 16:11-nél már ötpontos előnyt birtokolt. Ekkor duplacserét hajtott végre a Kistext, amely jó hatással volt a csapatra, a másik hírös városi nevelésű játékos, Török Szabolcs is pályára lépett ekkor, ám két vendég pont után megint magához ragadta az irányítást a KRC, amely végül Argilagos két remek ütésével 25:20-ra behúzta az első szettet. (1:0)

A második felvonás Gacs pontjával indult, de erre zsinórban négy egységgel válaszolt a Kecskemét, Krupánszki két ászt is ütött ekkor. 4:0 után 6:3-nál, 8:5-nél és 10:7-nél is hárompontos előnyben voltak a kék-fehérek, amit egy vendég időkérés szakított meg és 13:13-nál Hajós pontjaival egalizált a Kistext. A folytatásban azonban megint hozta a legjobbját a Kecskemét, egymás után szerzett négy pontot, amellyel megalapozta újabb sikerét. 20:15-nél fordulhatott a végjátékra a KRC, amely 24:16-nál szettlabdához is jutott. Becsületből három pontot még szerzett a fővárosi alakulat, de 25:19-re ezt a játszmát is megnyerték az alföldiek. (2:0)

A harmadik játszmában arra hajthatott a KRC, hogy a kvalifikáló körben először nyerjen szettveszteség nélkül mérkőzést. Ezért mindent meg is tett és rögvest ellépett 3:0-ra, ám a Kistext gyorsan egyenlített, majd a vezetést is átvette. 8:7-nél állt ismét jobban Dávid Zoltán legénysége, amely az előnyt még egyszer már nem engedte ki a kezéből. 17:13-nál már magabiztosabban mentek a hazaiak, de ezt követően időkérések után közeledett a Kistext. A végjáték is izgalmasan alakult, 22:22-nél még egál volt, ám 24:22-nél már a meccs lezárásáért adogathatott a KRC. Végül Hajós rontott nyitásával 25:23-nál meg is nyerte a harmadik felvonást a Kecskemét, amely ezzel 3:0-s sikert aratott. 

A Kecskeméti RC ezzel átvette a vezetést a kvalifikáló kör tabelláján, míg a Kistext elszenvedte az első vereségét az alapszakasz után, és visszacsúszott a második pozícióba.  

Dávid Zoltán vezetőedző (Kecskeméti RC): – A 3:0-s győzelem önmagáért beszél. A Kistext feltörekvő együttes, tele rutinos játékosokkal, illetve kiváló fiatal tehetségekkel. Veszélyes ilyen csapatok ellen játszani. Ami fontos, hogy ilyenkor nem szabad kiengedni egy percre sem, simán visszajöhetnek a meccsbe az ellenfelek, ha elkapják a fonalat. A harmadik játszmában ez történt, mikor kicsit belealudtunk a játékba. Összességében jó teljesítményt nyújtottunk és örülök a sikernek! 

Weczera Csaba vezetőedző (Kistext): – Úgy érkeztünk Kecskemétre, hogy tudtuk, kiváló erőfelmérő vár ránk. Azt terveztük, hogy mindent beleadunk és megpróbáljuk megnézni, hogy hol is tartunk. Ez kicsit visszaütött, mert több játékosom nem igazán tudta kihozni magából azt, amit valójában tud. Nem tudtuk betartani a megbeszélt taktikai utasításokat, illetve a védekezésünk és a nyitásfogadásunk nagyon gyenge volt, ebben látom a vereségünk okait. 

Kecskeméti Röplabda Club – Kistext 3 : 0 (20, 19, 23)

Férfi röplabda, Extraliga kvalifikáló kör, 4. forduló
2021. március 28., vasárnap, 19.00
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok (zárt kapus)
TV: Kesport TV
JV: Szabó Péter, Szarka János István 

A KRC pontszerzői: Argilagos 22, Krupánszki 11, Gebhardt 9, Nagy J. 6, Rabeka 6, Kaszap 2. 

A meccs alakulása1. szett: 8:7, 16:11, 21:16, 25:20. 2. szett: 8:5, 16:14, 21:15, 25:20. 3. szett: 8:7, 16:13, 21:17, 25:23. 

(Vizi Zalán | kesport.hu | fotó: Tóth Csaba | kesport.hu)

Vélemény, hozzászólás?