A dobogóra hajtó Kispest gárdáját fogadta a kiesés elől menekülő Kecskemét a női kézilabda NB I/B Keleti-csoportjában. A találkozó második félidőjében már hat góllal is vezettek a fővárosiak, de a KNKSE óriásit küzdött, átvette a vezetést, végül azt nem tudta megtartani és egygólos vereséget szenvedett (26-27).  

A mérkőzés kecskeméti góllal vette kezdetét, Pap talált a hálóba messziről, majd ezt még egyszer megismételte, illetve Borbély is távolról volt eredményes, négy átlövésgólt jegyzett tehát az elején a KNKSE. Ezekre a találatokra Varjú és Szerző góljaival válaszoltak a vendégek, de az egyenlítés ekkor még nem, csak a 13. percben jött össze nekik, amikor Gazsovics járt túl Nagy Éva eszén, 5-5. Gazsovics ezekben a percekben nagyon elkapta a fonalat, egymás után öt gólt dobott, tíz percig a vendégektől csak ő talált a kapuba, vezérletével át is vette a vezetést a Kispest. 6-8-as állásnál már a KNKSE csapatának kellett lépnie, hogy nehogy még nagyobb előnyre tudjon szert tenni a fővárosi együttes. Ez sikerült a házigazdának, egyenlíteni is tudtak, de egygólos vendég vezetésnél vonulhattak öltözőbe a felek, 11-12. 

A fordulást követően rögtön egalizált a KNKSE Borbély találatával, de Szabó Edina, illetve Varjú góljaival kezdett ellépni a vendégsereg. Egy 5-0-s rohammal a 40. percben már 13-19-re vezetett a Kispest. Ebben a periódusban az összes időkérését el kellett használnia Varga Józsefnek. Ezután Borbély zsinórban jegyzett három góljával kezdte meg felzárkózását a KNKSE, amely 18-23-nál még mindig ötgólos hátrányban volt, ám egy fantasztikus öt perccel nemcsak visszajött a meccsbe, de 7-1-es futásával a vezetést is átvette 25-24-nél. Ezt azonban nem tudta megtartani a Kecskemét, ugyanis a meccs utolsó három percét emberhátrányban kellett töltenie, ekkor Szabó Edina, a hírös városban három szezont is lehúzó játékos vette hátára a Kispestet, góljaival 26-27-re megnyerte a meccset Nagy Attila együttese. 

A Tempo és az Orosháza elleni vereségek után zsinórban a harmadik hazai meccsét is csak egy góllal bukta el a KNKSE, amely így továbbra is a kiesőzónában foglal helyet. 

Varga József vezetőedző (GBB ZRT Kecskeméti NKSE): – Nem akarom a játékvezetőket kritizálni, mert jövő héten is szeretnék még a Kecskemét kispadján tevékenykedni, ám ezt a meccset mindenkinek vissza kell néznie, nekünk is, hogy miben hibáztunk, gondolom hasonlóan a bírók is visszanézik majd. Az azonban hozzátartozik, hogy nem lehet mindent a játékvezetőkre fogni, rengeteget hibáztunk, főleg támadásban követtünk el olyan technikai hibákat, amikkel nem lehet mérkőzést nyerni. 

Nagy Attila vezetőedző (Kispest NKK-Vajk): – A mai meccsen az volt a legfontosabb, hogy megszerezzük a két pontot. Sok jó periódusunk volt a találkozón, bár a találkozó utolsó negyede nem a miénk volt. Biztató, hogy a védelmünk állt a lábán, aki pályára tudott lépni, az hozzá tudott tenni a játékunkhoz, de amikor hat góllal vezettünk, akkor le kellett volna zárnunk a meccset. Nem szabadott volna átengedni a ritmust a Kecskemétnek, de nagy lelkierőről tanúskodik az, hogy a megnyugtató előnyünk leadása után is fegyelmezett játékkal vissza tudtuk venni a vezetést és megnyertük az összecsapást. 

GBB ZRT Kecskeméti NKSE – Kispest NKK-Vajk 26 – 27 (11 – 12)

Női kézilabda, NB I/B Keleti-csoport, 16. forduló
2021. március 28., vasárnap, 16.00
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok (zárt kapus)
TV: Kesport TV
JV: Marton Zsófia, Szabó Eszter

(Vizi Zalán | kesport.hu | fotó: Tóth Csaba – kesport.hu)

Vélemény, hozzászólás?