Szerda este a Dág otthonában fog pályára lépni a Kecskeméti Röplabda Club az Extraliga kvalifikáló körének ötödik fordulójában. A találkozó 20 órakor kezdődik. 

Nagyszerű menetelésben vannak a kecskeméti férfi röplabdázók, akik veretlenül vezetik a kvalifikáló kör tabelláját. Az elmúlt fordulókban ráadásul közvetlen riválisokat fektettek két vállra a hírös városiak, hiszen előbb a Dunaferrt győzték le 3:1-re, majd a másik Extraligás csapatot, a DEAC-ot is megverték 3:2-re, míg legutóbb a Kesport TV kamerája előtt múlták felül szettveszteség nélkül az addig hibátlan Kistextet. Négy forduló után csak a Kecskemét tud négy győzelmet számlálni ebből a hatcsapatos miniligából. 

A soron következő ellenfél, a Dág ellenkező utat járt be az elmúlt időszakban, ugyanis egyszer sem győzött még a kvalifikáló körben, így lényegében már ki is szállt az Extraligába joggal pályázó csapatok versenyéből. Ennek ellenére biztosan mindent bele fognak adni a piros-fehérek, hogy megszerezzék az első sikerüket. Ha mindezt a KRC ellen tennék meg, az meglepetés lenne a javából, ez talán plusz motiváció lehet számukra. Előző összecsapásuk során álltak egyébként a legközelebb a sikerhez a Dág játékosai, akik Székesfehérváron szenvedtek 3:2-es vereséget a MÁV ELŐRE ellen. Pontja tehát már van az együttesnek, de hogy meglesz-e az első sikere, az majd kiderül. Mindenesetre a KRC ezt szeretné elkerülni, és folytatná veretlen szériáját.

A mérkőzésről szöveges beszámolóval fogunk jelentkezni. 

A kesport.hu stábjának tippje: 0:3

Dávid Zoltán vezetőedző (Kecskeméti RC): – Amióta a kvalifikáló körben játszunk, azóta szerda-vasárnap ritmusban vannak a mérkőzéseink, így a játékosok számára nem adódott sok lehetőség a pihenésre. Emiatt a vasárnapi, Kistext elleni meccs után hétfőre szabadnapot adtam a játékosoknak, mert ahogyan elnéztem, az idősebbek nehezebben regenerálódnak. Keddtől már a dági mérkőzésre készülünk, amely során a lényeg az lesz, hogy a saját játékunkat hozzuk. Dágon pici a terem, ott nagyon nehéz játszani, és nem is szabad a papíron nálunk gyengébb ellenfeleket félvállról venni, mert könnyen megéghet az ember. Muszáj kőkeményen odatenni magunkat, ahogyan a Kistext ellen tettük, úgy kell játszanunk ezentúl!  

Dág KSE – Kecskeméti RC

Férfi röplabda, Extraliga kvalifikáló kör, 5. forduló
2021. március 31., szerda, 20.00
Dág, Oszuska Miklós Sportcsarnok
JV: Selega Balázs, Tillmann Gyula Zsolt

Vélemény, hozzászólás?