Szerda este a Dág otthonában lépett pályára a Kecskeméti Röplabda Club az Extraliga kvalifikáló körének ötödik fordulójában. Meglepetésre az első szettet a hazaiak nyerték meg, de ezt követően könnyedén fordított és nyert a KRC. 

A találkozó első pontját remek sánc után a Dág szerezte, majd Rabeka centerpontjaival gyorsan fordított a KRC. Kara és Oláh vezérletével tartotta magát a házigazda, majd a vendégektől a feladó, Kaszap húzott váratlant és jegyzett szép pontot. Az elmúlt időszakban kevesebb szerepet kapó Kandulinski is feliratkozott a kecskeméti pontszerzők közé, de ezután három egymást követő egységgel egyenlített a Dág, 11:11. Sőt, Flachner és Oláh irányításával a vezetést is átvette Zirigh Balázs együttese, amely hárompontos előnyre is szert tett. A végjátékba egállal léptek be a felek, de 21:21 után a hazaiaknak jött ki jobban a lépés. A szett három rontott nyitással zárult, ebből kettőt a KRC hibázott el, ennek köszönhetően 25:23-ra nyert a Dág. (1:0)

Krupánszki pontjával indult a második felvonás, majd Kaszap ütötte a hálóba a szerváját, de Rabeka pontja után Krupánszki már ászt ért el. Kara és Flachner állt megint a dági sereg élére, amely 7:7-nél egyenlített is, de a vezetést ezúttal nem tudta átvenni. Argilagos sáncával, illetve hazai technikai hibák következtében hat pontot szerzett zsinórban a KRC. A Komárom-Esztergom megyeiek hiába kértek időt, két pontjuk után folytatta dominálását a Kecskemét. Argilagos erős ütéseivel, valamint Nagy József centerpontjaival már 11:19-re is ment Dávid Zoltán legénysége. Ezen azért tudott kozmetikázni a Dág, de a KRC 21:25-re győzött a játszmában. (1:1)

A megnyert szett megnyugtatta a hírös városiakat, míg a Dág játékosai – akik az első etap megnyerése után reménykedhettek a bravúrban – teljesen összeestek. Négy zsinórban szerzett ponttal nyitott a vendég gárda, majd pár jó hazai megoldás után elképesztő sorozatba kezdett a KRC, amely 4:14-nél már kétszámjegyű különbséggel vezetett. Érezhetően a dágiak hamar feladták, hogy ebben a szettben legyen bármi keresnivalójuk. 9:25-re húzta be ezt a játékrészt a Kecskemét. (1:2)

A negyedik szettet is jobban kezdték a kék-fehérek, 3:6-nál és 4:8-nál is kétszer annyi ponttal álltak, mint a hazaiak. Kara és Kun pontjaival indította meg felzárkózási kísérletét a Dág, de a KRC szélső ütői magasabb fokozatra kapcsoltak, Krupánszki, Gebhardt és Argilagos is sorjában tették fel a pontokat a Kecskemét neve mellé, mindezt többnyire válasz nélkül hagyta a házigazda. 13:20-nál léptek be ennek a szettnek az utolsó periódusába a csapatok, és magabiztos előnyükkel az alföldiek már jól gazdálkodtak, 17:25-re diadalmaskodtak, és 1:3-ra nyerték meg a meccset a kvalifikáló kör sereghajtójának otthonában.    

Dávid Zoltán vezetőedző (Kecskeméti RC): – Az első szett szoros volt, fej-fej mellett haladtunk ellenfelünkkel, majd a Dág ki tudta használni, hogy a saját termében játszott. Sokkal nagyobb csarnokban edzünk, mint amiben ma pályára kellett lépnünk. A második szettben ezen sikerült javítanunk, jobb lett a védekezésünk és visszafogtuk a labdákat, hogy ne érjenek a mennyezethez. A domináns játékunkat onnantól kezdve rá tudtuk erőltetni a hazaiakra és megérdemelten győztünk. Összességében elégedett vagyok, mert az első szettben elkövetett hibáink után remekül játszottunk és fontos három pontot szereztünk.  

Dág KSE – Kecskeméti RC 1 : 3 (-23, 21, 9, 17)  

Férfi röplabda, Extraliga kvalifikáló kör, 5. forduló
2021. március 31., szerda, 20.00
Dág, Oszuska Miklós Sportcsarnok
JV: Selega Balázs, Tillmann Gyula Zsolt

A KRC pontszerzői: Argilagos 13, Rabeka 13, Krupánszki 8, Gebhardt 6, Nagy J. 6, Kandulinski 2. 

A meccs alakulása: 1. szett: 6:8, 16:14, 20:21, 25:23. 2. szett: 7:8, 11:16, 14:21, 21:25. 3. szett: 3:8, 7:16, 8:21, 9:25. 4. szett: 4:8, 11:16, 13:21, 17:25. 

Vélemény, hozzászólás?